1. Pitanje broj: #14454

    Imam 39 god. i već 10 godina sam dijabetičar (tip 1). Do sada sam uz pomoć discipline u ishrani i načinu života uspevao da održavam dosta dobar nivo šećera u krvi. Na zadnjoj analizi rezultat HbA1C je bio 6,0 i svi drugi konstituenti su bili dobri i u granicama referentnih vrednosti. Redovno se kontrolišem i rezultati su uvek bili dobri, osim što mi je mokraćna kiselina uvek niska. Napominjem da sam dosta mršav (180cm/59kg).
    Interesuje me da li i u kojoj meri fizički rad u toku 24-časovnog prikupljanja urina može uticati na rezultat klirensa pošto mi je zadnji rezultat pokazao nivo mikroalbumina od 33,9 mmol/ a preporučivo je <30.

    Odgovoreno: 13. 11. 2008.
    • Poštovani, Veoma je dobro da su svi parametri kontrole glikoregulacije sa vrednostima koje navodite. Sve to daje veliku šansu da se hronične komplikacije šećerne bolesti počnu javljati što kasnije i u što manjem intenzitetu. Vrednostu albumina u urina su i dalje veoma dobre i sigurno nisu razlog za brigu. želim Vam puna uspeha u daljem lečenju i održavanju postignutog nivoa glikoregulacije. ass.dr Milena Velojić Golubović

Ostavite komentar