1. Pitanje broj: #14029

    Pijem letroks 100, imam hipofunkciju štitne žlezde, uzimam jednu tabletu ujutru već 5 meseci.
    Pitala bih Vas da li taj lek je zaista jako opasan i da dužom upotrebom dolazi do raznih tumora, zloćudnih. Čula sam dosta primera ljudi koji su ga pili da su život izgubili, a bili su pod terapijom tim lekom. Bojim se i želim da Vas pitam, prestala bih da ga pijem, jer i ovako ne vidim ništa bolje od njega. Bez lekova tsh mi je bio čak i bolji.
    Pozdrav

    Odgovoreno: 02. 11. 2008.
    • Poštovana,
      Ukoliko je postavljena dijagnoza smanjenja funkcije štitaste žlezde, Hipotireoza, terapija se sprovodi nadoknadom hormona (tbl.Euthyrox, Letrox) svakodnevno i doživotno, u dozi koja se određuje za svakog pacijenta individualno u skladu za vrednostima hormona i stanjem pacijenta. Lek apsolutno nije opasan, akoliko je doza odgovarajuća. Nikako ne prekidajte terapiju na svoju ruku, i dozu korigujte u dogovoru sa Vašim endokrinologom.
      ass.dr Milena Velojić Golubović

    • Operisala sam štitnjaču već 3god i odmah posle 3meseca prestala mi menstruacija i više nisam dobijala. Da li je to u redu?

    • Da li letroks tableta moze uticati damenstrualni ciklus dobijem ranije u odnosu na rosli mjesec

    • Imam adenom hipofize vec 6 god. Zbog visokog tsh hormona uzimam letrokks tablete vec 2 god. Dali sam se zbog njih udebljala 20 kg za 1 god. Je li to uzrok sto nemogu ostati u drugom stanju.

Ostavite komentar