1. Pitanje broj: #13619

    Poštovana doktorka,
    u proteklih dva meseca osećam zatezanje vrata koje je naizraženije u području grkljana, tj.gde je štitna žlezda kao da me nešto tu pritiska. Pored toga osećam kao da mi je vrat naduven takav osećaj, bolan je na dodir,i sve vreme osećam kao da imam pritisak u vratu i osećaj da imam nešto u grlu kod grkljana , jer mi smeta kad gutam. Bila sam kod orl, samo malo crvenilo postoji u predelu grkljana. Pritom sam iskašljala malo krvi dva puta. Strašno sam uznemirena, jer me steže u području štitne kao da je zategnuta koža, pa pritiska grkljan, čak sam i štitnu snimala i sve je ok, žlezde nisu uvećane.
    Molim Vas recite mi gde da se obratim i kome, jer se plašim tumora, s tim što mi je ujak umro od raka grla. Kod kog lekara da odem koje pretrage da uradim, pomozite.

    Odgovoreno: 29. 10. 2008.
    • Poštovana, Ukoliko je ultrazvučni nalaz pokazao štitastu žlezdu normalne veličine i bez drugih promena ultrazvučnih karakteristika, ona ne može biti razlog za lokane tegobe u vratu. Postoji mođda mogućnost virusne upale žlezde, ali i to bi trebalo da se primeti na ultrazvučnom pregledu. U tpm slučaju uradite SE, fibrinogen i KKS. Ostalo bi trebalo da se sagleda od strane ORL specijaliste. ass.dr Milena Velojić Golubović

Ostavite komentar