1. Pitanje broj: #10974

    Poštovana,
    moj momak ima problema sa Alopecijom Aretom koja u poslednje vreme preti da se transformise u Alopeciju Univerzalis (nadam se da sam se dobro izrazila). On se sa ovom bolešću bori od svog pubertetskog uzrasta, a sada ima 29 god. Prilično je obeshrabren dugogodišnjim neuspehom, te se, između ostalog, zbog toga ja javljam umesto njega. Na internetu smo pronašli da se ova bolest u svetu tretira kao autoimuna. Njega su lečili iskljucivo dermatolozi bez saveta da se konsultuje sa još nekim specijalistom.
    Zbog toga je moje pitanje: Ima li načina da se ova bolest izleči u našoj zemlji? Ima li svrhe posetiti imunologa ili endokrinologa? Molim Vas za eventualno još neku smernicu.
    Hvala unapred

    Odgovoreno: 21. 09. 2008.
    • Poštovana, Mala je verovatnoća da postoji endokrinološki razlog ovog problema. Međutim, obično se rade analize hormona nadbubrežne žlezde, štitaste žlezde i gonada da bi lekari drugih specijalnosti bili sigurni da ne postoji endokrinološki problem. Najčešće se ova vrsta problema rešava od strane dermatovenorologa. ass.dr Milena Velojić Golubović

Ostavite komentar