1. Pitanje broj: #10291

    Poštovani dr, molim Vas da mi date svoje mišljenje i preporuku o mogućoj terapiji prema slijedećem nalazu MR hipofize: Sela normalne veličine intaktna, bez ekspanzivnih promjena. Unutar lijevog aspekta parenhima hipofize minorna T1W hiposignalna lezija dijametara 0,28cm-mocroadenoma. Infudibulum u srednjoj liniji, normalne morfologije. Prisutan normalan T1 hipersignal neurohipofize. Para i supraselarne strukture normalne morfologije. Ja sam na terapiji bromergonom, ali molim Vas da mi date svoje mišljenje o terapiji! Unaprijed hvala na Vašem odgovoru.

    Odgovoreno: 13. 09. 2008.
    • Poštovana, Akao ste terapiju bromergonom započeli pre ovog snimanja iz nekog razloga, možete nastaviti sa terapijom. Ako nije bilo prethodne terapiji, neophodno je napraviti hormonsko ispitivanje hipofize pa tek onda se odlučiti za terapiju. inače mikroadenomi te veličine ukoliko nisu hormonski aktivni obično ne preve nikakve tegobe i ne zahtevaju terapiju već samo pracenje ass.dr Milena Velojić Golubović

Ostavite komentar