1. Nootropil lek sirup za decu

  Pitanje broj: #4263

  Voleo bih da mi kažete nesto vise o sirupu PIRACETAM ili  NOOTROPIL.

  Kakav je terapijski efekat ovih lekova u terapiji hroničnih poremećaja i poremećaja kod dece

  U smislu kada se najviše daje, kako deluje i da li ima neke neželjene efekte.

  Odgovoreno: 01. 04. 2008.
  •  

   Poštovani, preparat koji vas interesuje spada više u grupu dijetetskih  dodataka (suplemenata) neko klasičnih lekova. U svakom slučaju naziva se  nootropnim preparatom, dakle onim "koji deluje na um".

   Deluje povećanjem  protoka krvi u mozgu i iskorišćevanjem kiseonika, poboljšava funkciju  neurotransmitera acetilholina zbog čega se kod dece koriste za stimulaciju  sazrevanja nervnih ćelija, uglavnom kod dece sa usporenim psihomotornim  razvojem , pervazivnim poremećajima razvoja ili zastojem u razvoju govora  i usvajanja školskih veština (pre svih disleksije). Kod odraslih se  koristi u sprečavanju kognitvnih oštećenja kod različitih stanja hipoksije mozga (starenje, alkoholizam, Alchajmerov demencija, ishemijski inzult  itd).

   Nije zabeležena toksičnost, ali se savetuje opreznost u kombinaciji  sa drugim lekovima, pogotovo psihostimulansima (Concerta). Obično  roditelji ne primećuju nikakve efekte sve dok se ne primene visoke doze,  ali su istraživanja pokazala da niže doze na duži rok imaju istovetne  efekte kao i visoke doze.

   Preporučuje se u obliku sirupa, kapsula i  tableta 2-3 puta dnevno uz određivanje doze od strane lekara.

  • Zdravo zanima me da li znate gde se može kupiti Nootropil sirup u Srbiji?

  • Pitanje mi je uvezi sa nootrop sirup. Devojcica mi ima pet ipo godina neurolog nam je ispisao taj sirup pije ga po 2 ml vec 3 meseca sada su nam rekli da povecamo na 3 ml uz taj sirup pije i Calma B sirup. Da li je stetan za duzi period da se koristi?

  • Dobar dan interesuje me gde mogu naći sirup Nootrop? nema ga nigde kod nas a sin od 2 godine mora da ga pije.

  • adeonatravel 22. 01. 2015.

   I notrop nabavljamo u grčkoj ili turskoj trenutno ga imamo u vidu tableta a obično uzimamo u sirupu i u grčkoj boca košta oko 5, 5 eur a u turskoj oko 3, 5 eur

  • Danas sam bio sa sinom kod lekara, prepisala mu je lek Nootropil, da li zna neko o ovom leku gde se moze kupiti?

  • Mom 3, 5 godisnjem sinu je prepisan nootropil sirup uz terapiju koju pije zbog epilepsije (lamictal, eftil sirup, frisium) , uspeli smo da nabavimo sirup grckog proizvodjaca pod nazivom nootrop (1g/5ml) a prepisana doza je 1ml ujutro i 1ml uvece. Da li je to dobra doza ili je doslo do greske?

Ostavite komentar