1. Pitanje broj: #40018

  Imam blizanke od 6 godina i obe imaju nocno mokrenje pa vas molim da mi odgovorite kako se leci i koje su posledice jer se upiske i po 2 puta nocu pa nekad ostanu mokre i do jutra, hvala unapred

  Odgovoreno: 24. 09. 2009.
  • Poštovana,
   Pre nego što se krene sa lečenjem od strane d. Psihijatra, potrebno je da devojčice pregleda pedijatar nefrolog i izjasni se o stanju mokraćne bešike i mokrraćnih puteva, pogotovo ukoliko od rođenja nije bilo "suvih" perioda dužih od dva meseca. Kombinacija bihejvioralnih metoda (primarno, treningom mokraćne bešike) uz podršku lekovima (ako je neophodno) , ali i kontrolisanjem psiholoških riziko faktora, problem je jednostavno rešiv.
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #40018

  • Postovani molila bih za savet! Ovako cerkica mije 13 god. Od trece godine ona piski nocu mislili smo da ce to vremenom prestati ali nista problem je tu i dalje, radili smo sve moguce rezultate od pedijatra do nefrologa nalazi na burbrezima su ok. I svi ostali kao sto je krva slika mokraca itd. Cak i to takozvano piskanje u nekoj wc sholji gde semeri mokraca i tu je nalaz dobar, e sad od 9 meseca uzima minirin do sad 6 kutija, u pocetku su davali rezultate napr. Prva tri meseca i pole toga do sad opet isto ona piski i pored leka, na kontrole idemo svaka tri meseca, i sad je dotorica ukljucila ditropan 5mg. Uvece zajedno sa minirin. Pa vas molim za savet sta dalje? I dali minirin moze da naskodi mom detetu posle dugog koriscenja sa ditropanom!!! Hvala unapred jer je ovo nas porodicni veleki problem i jako smo ocajni moim za savet hvala!

Ostavite komentar