1. Pitanje broj: #38735

    Dete ima 3 godine i 7 meseci. Pre godinu dana se oslobodila pampersa u toku dana, a u toku noci ne. Interesuje me da li trebam nesto uraditi da bi i to ubrzala? Devojcica je pametna i razumna, ali cvrsto spava, nocu se nikad ne budi, tako da uspe da se upiski dok spava. Plasim se ako bi je budila da bi joj poremetila spavanje koje je ozbiljno shvatila. Hvala na savetu.

    Odgovoreno: 22. 09. 2009.
    • Poštovana,
      Spavanje je biološki regulisana pojava, tako da i kada se ne shvati ozbiljno ona se događa. Po pitanju noćnog mokrenja, u njenom uzrastu bi svakako prvo trebalo povesti računa o koliini vode koja se pije u toku večernjih sati i pražnjenju bešike pre spavanja. Trening mokraćne bešike je moguć ali pre toga probajte prvo sa smanjenjem (nikako ukidanjem) uzimanja većih količina tečnosti pre spavanja i ranijim pranjem zuba (deca obično posle toga piju dosta vode- javite se ukoliko u toku sledećih dana ne bude bitnijih promena
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #38735

    • Isti taj problem imam samo moja mala ima 3 god i 3 meseci i sve sam probala, znači budim je uvek u isto vreme ali tako duboko spava dok sedi na nošu da ni ne primeti da sam je probudila, večernje mleko sam prebacila za jutro...  U toku dana već godinu dana nemamo problema ali noć je katastrofa.

Ostavite komentar