1. Pitanje broj: #15874

    Poštovani,
    molim Vas da mi pomognete, tj. mojoj ćerki. Ona ima 19 godina. Bila je kod psihijatra koji joj je odredio dijagnozu F 92. Prepisana joj je terapija Eftil 1/2-1/2-1, Flunisan (20mg) 1-0-0 i Lorazepam (1mg) 1-1-2. Ovu terapiju koristi već 6 nedelja, a nisam zadovoljna kako na nju deluje. Plače nekontrolisano (za razliku od pre primene terapije) stalno joj se spava i koristi svaki slobodan trenutak za to, rastrojena je, koncentracija joj je vrlo slaba, samo bi se ''mazila'' za razliku od pre kada je bila u granicama prihvatljivog za njen uzrast. Dalje, bila je vrlo dobar učenik u gimnaziji, a sada je dobila već nekoliko jedinica, a ne može da uči, a plače zbog ocena jer nema ''snage'' da ih ispravi. Sa njenim prihijatrom se ne možemo konsultovati jer je na subspecijalizaciji i neće biti tu našem gradu do kraja godine. Pored nas roditelja, zabrinuta je i ona sama.
    MOLIM VAS koliko je u Vašoj moći ovim putem da nas posavetujete šta da preduzmemo, jer već i njeni vršnjaci primećuju i govore joj da je kao drogirana.
    Zahvalna unapred.
    S poštovanjem,
    Rada

    Odgovoreno: 26. 11. 2008.
    • Poštovana,
      subspecijalizacije traju najmanje godinu, a najviše 3 godine, što mislim da je period koji je neodpustiv da pacijent bude bez kontrole. Ukoliko nije moguće da je pregleda njen psihijatar, a ne posotoji drugi u Vašem gradu, siguran sam da možete dobiti uput za pregled u regionalnom centru. Terapija koja joj propisana nije za "duže staze", i najmanje što se očekuje je korekcija davanja lorazepama. Naravvo, nikako Vam ne savetujem da to činite na svoju ruku pre pregleda.
      Srdačno

Ostavite komentar