1. Pitanje broj: #13683

    Poštovani,
    moj sin 3 meseca već nekoliko dana povremeno grči stomak, tj ceo trup kao da hoće da ustane. Slabo jede i često odbija sisu, pa sam primorana da mu dajem na flašicu. Kada mu ponudim da sisa počinje da plače i odbija da uzme izvija se i vrišti kada mu potom spremim adaptirano mleko zgrabi kao da je jako gladan, a onda pojede svega 50-60 ml, nekad hoće da jede i na 1.5 sat, a nekad na 3 nema ustaljen raspored jela ni najmanje. Takođe, od pre nekoliko dana često stavlja rukicu u usta, celu šakicu glocka - mislila sam da je to zato što je gladan, ali on to radi i posle podoja kad prihvati da doji, a i posle flašice kao i noću posle noćnog podoja. Juče je ceo dan bio razdražljiv, plakao je i uveče je jedva zaspao, nakon čega se budio nekoliko puta. Kad ipak prihvati dojku i počne da sisa posle nekoliko sekundi ispusti, pa uzme ponovo, pa opet tako, dok na kraju ne uzme lepo posisa jedva 3-4 minuta i neće više, a često mu minut posle veća količina izcuri iz usta. Danju slabo uspeva da učvrsti san, spava po pola sata i budi se.
    Izvinjavam se što sam Vam ovako nabacala probleme, ali i sama sam konfuzna i zbunjena - nadam se da ćete uspeti da razumete i da mi pomognete.
    Hvala

    Odgovoreno: 27. 10. 2008.
    • Poštovana,
      postoji više razloga koji mogu dovesti do ovakvog problema u ovom uzrastu i prvenstvo u sagledavanju imaju telesne smetnje i bolesti. Obzirom da je sezona virusnih infekcija, potrebno je isključiti upalu srednjeg uva. Drugi problem mogu biti infantilne kolike koje se javljaju do trećeg meseca, ali se mogu i produžiti, a treći problem može biti i rast zuba koji se obično javlja između četvrtog i šestog meseca, ali su moguće i individualne razlike. Zbog svega savetujm da prvo potražite konsultaciju sa njegovim pedijatrom, a tek nakon toga da razmišljamo o emocionalnim problemima ranog razvoja.
      Srdačno

Ostavite komentar