1. Pitanje broj: #14571

    Poštovani,
    11g sam u braku, imamo 3 god. sinčića. Gledajući unazad mislila sam da imam prosječan brak, ali eto bila zadovoljna, iako moj muž kad god bi se posvadjali ciljao i birao arogantne riječi za koje zna baš da me bole. Sutradan se opet ponaša kao da ništa nije bilo i tako stalno. Oduvijek mu dajem do znanja da ne može tako sa mnom, da me to odbija od njega i udaljava sve više. Komunikacija medju nama nikakva, sve gora i gora, došli u fazu da smo kao stranci. Prošle god u 11mj u svadji mi je svašta izgovorio i rekao da ga gušim, da ne može ni sa mnom, niti bez mene. Sa ciničnim osmjehom rekao je da samo ima novaca sutra bi otišao, ali on izbora nema "mora me trpjeti", jer kako bi živjeo novčano sam. Kad smo ponekad naveče sa društvom vani, ne može se opustiti kad sam kraj njega (iako i popije i puši koliko mu je volja nikada nisam pregovarala). Šta mu to toliko radim da mu počinjem u takvim trenucima smetati?? Jel se zaželio flerta, pa mu tada smetam??? Zaželio se izlazaka sa društvom, ali sam. Poslije opet bila svadja i prokomentira, tj opravdava osobe koje flertaju i imaju veze na poslu. Ne mogu se svi tako lako razići, pa što da si ne uljepšaju barem sate na poslu. Naravno opet sa ciničnim osmjehom. Kasnije porazgovarali o tome, rekla mu koliko me je povrijedio i da ne znam da li želim s njim imati još jedno dijete. On navodno se ne sjeća da je baš tako nešto mogao meni reći, ja sam njemu sve.....??? Shvatio šta je napravio i da je moju poznatu granicu za povjerenje prešao. Nakon mjesec dana greškom dobijem poruku u kojoj se moj muž radnoj kolegici obraća sa ljubavi, ostali dio je bio poslovan vezan za 5min. raniji poziv te kolegice u vezi poslov.problema.. kao to je samo zezancija. Da li je stvarno?? A kakve li su ostale poruke??? Da li može netko tko je sve to u stanju reći svojoj ženi (koju navodno obožava) zaista imati osjećaje prema meni. Meni se srušio sav moj svijet, doživjela sam veliki šok, u meni je u trenu zamrlo sve!! Ne vjerujem više ni riječi, sumnjam u sve što kaže. Nikada nije kasnio s posla ili da je nestajao novac da ga je trošio negdje drugdje. Kako dalje??? Šta da mislim i u šta da vjerujem??? On se trudi sada kao obožava me, sretan u braku po kojem je donedavno pljuvao. Sada se trudi, a do sada je bio uvijek odgovor "ja sam takav kad se svadjam vrijedjam ma tko bio, al ne mislim tako". Živim kao sa susjedom - moji osjećaji od tada sledjeni, hladna, puna neizmjernog bola, a nemam snage da napravim kraj. Sex mi postaje noćna mora, kao da radim za novce, al nitko ne plati, kad to radimo meni se svi ti problemi motaju po glavi, da umjesto užitka mi se plače......
    Da li mu je uopće stalo do mene onako kako govori?? Ta ista kolegica u kartu za oproštaj sa radnog mjesta piše koliko joj je naj naj prijatelj, da joj puno znači i već sad na poslu nedostaje. Druga velika kolegica piše Francuzu moj.....kako ima uvijek da riječi utjehe, uvijek nadje prave riječi da izvuče osmjeh na lice.... uvijek je tu kad ga trebaju...Lijepo za znati da muž nekome izvlači osmjeh na lice, uvijek raspoložen, tješi, dok meni izvlači redovito bol u želucu i nadje riječi da izvuče suze na lice. Da li ću mu ikada moći vjerovati ili isplati li se uopće truditi????
    Unaprijed hvala

    Odgovoreno: 10. 11. 2008.
    • Poštovana,
      izgleda da je vaš suprug ekspert za ljudsku dušu, pogotovo žensku, samo što, kao što vi napisaste te sposobnosti nije pokazivao zadnjih godinu dana u kući i prema vama. Kako mu pomoći da svoje ekspertske sposobnosti pokaže u kući? Mislim da stoji i u vašem pismu, a izdvojiću vam neke delove, mada savetujem da sopstveno pismo pročitate ponovo. "On se trudi sada kao obožava me, sretan u braku po kojem je donedavno pljuvao (sve se dešava nakon vaše promene u ponašanju, sada mu više ne govorite da ne može tako sa vama, već mu to i pokazujete). Sada se trudi...Druga velika kolegica piše Francuzu moj.....kako ima uvijek da riječi utjehe, uvijek nadje prave riječi da izvuče osmjeh na lice.... uvijek je tu kad ga trebaju...Lijepo za znati da muž nekome izvlači osmjeh na lice, uvijek raspoložen, tješi (njegove sposobnosti emocionalne komunikacije izgleda dolaze do izražaja kada ga neko hvali za to što čini)". Dakle, sami ste napisali koja vaša i tuđa ponašanja dovode do promene njegovog ponašanja. Odatle možda treba i krenuti. Ono što ne treba gubiti iz vida je i faza kroz koju vaša porodica prolazi u¸životnom ciklusu sa malim detetom gde se muž često oseća podređeno zbog prioriteta zadovoljenja potreba malog deteta i gde je potrebno aktivnije ga uključiti u same porodične aktivnosti i brige oko deteta, kako biste ravnomernije rasporedili i obaveze, ali i vreme samo za vas dvoje.
      Srdačno

Ostavite komentar