1. Pitanje broj: #31075

    Ne znam kome da se obratim. Imam problema, ali ne ja lično. Mislim da problem nije u meni već u mom dečku. Ima 38 godina, još se nije odvojio od mame, otac mu je umro pre 9 meseci i sve se izmenilo. Prestali smo da se viđamo, radimo zajedno pa je to njemu dovoljno, od kad mu je otac umro a tome ima već 9 meseci imali smo seksualne odnose 3 puta, viđamo se jednom ili nijednom nedeljno van posla jedno vreme, tj. 6 meseci nismo bili intimni, nisam ga prevarila jer ga volim i niko me ne zanima. Prva 2 meseca nakon očeve smrti, nije hteo da prenoći kod mene, nakon mojih upornih molbi, došao je, zatim ja 4 meseca imam ja problem, jer svaki put kada treba da vodimo ljubav kad je on hteo, meni se njegova majka javi ispred očiju - zbog čega - zbog činjenice da je od očeve smrti počeo da joj se javlja svaki put kada dodje kod mene u goste, tako oko 5 popodne, majka ga zove već u osam uveče da pita kada će kući. Inače bili smo 2 godine u vezi kada sam je upoznala. Dve godine nisam bila dobrodošla kod njih iz nekog razloga.
    Prvi put kad sam se našla ispred njegove kuće rekao mi je pozvao bih te ali nisam te najavio mami. Tek nakon 2 godine sam bila u stanu u kom živi. Otac mu je u međuvremenu umro, tad smo bili godinu i 2 meseca zajedno. Iz neke ljutnje i inata nisam bila ni na sahrani jer smatram da u takvim okolnostima ne treba nikog upoznavati. Jednom prilikom kada sam je konačno upoznala, tj. majku pitala ga kad će kući, iz šetnje, a zatim ga zvala u 22h jer on još nije stigao a već je deset sati i ona mora da spava. On može realno da se osamostali, ima sve uslove, ali uvek se nađe neki razlog da se od nje ne odseli. Kada smo bili na letovanju zvala ga je 5 - 7 puta dnevno. Rano ujutru, kasno noću. Sada se nešto posvađao sa mojom majkom, sitna čarka za koju mu se moja majka već izvinula, pa je odlučio da ne dolazi jedno vreme. Odnose smo imali poslednji put 28. aprila, to je taj treći put nakon mog oporavka kada nisam mogla da ga dodirnem 4 meseca. Kod njega ne mogu da prenoćim jer njegova majka to ne dozvoljava, jer nema gde da gleda televiziju osim u njegovoj sobi, on ima kuću koja je u adaptaciji i objašnjenje zbog čega smo tamo prestali da provodimo vreme zajedno, nema. Nekada jesmo ali sam uvek morala na vreme da idem jer ne bi bilo u redu da nas zateknu njegovi roditelji! Otac je umro? I tek sad tamo ni ne odlazimo uopšte.
    Da li su u pitanju roditelji ili samo mama? Imamo sve uslove za zdravu vezu ali nemamo je. Kako ja sada da imam zdravu vezu kada neće da prespava kod mene, kod njega prisustvo devojke tako kasno noću je nepoželjno, jer je mama stara i nema gde da gleda televizju osim u njegovoj sobi, a u kući njegovoj koja se adaptira nismo bili mesecima? Takođe ne voli nigde da izlazi, pre je hteo i da šeta a sada neće ni to, govori da je umoran i da je njegovo ponašanje sasvim normalno i da sam ja ta koja je nenormalna. On inače nijednu odluku bitnu ne donosi pre nego što pita mamu, pa makar se radilo i o kupovini na pijaci kg paradajza. Završila sam filozofski fakultet, smer pedagogija, susretala sam se sa raznoraznim teorijama, sada mi vi recite: da li je u pitanju ozbiljan oblik edipovog kompleksa, patološke vezanosti sina za majku ili on mene malo zeza? Mislim da je ovo prvo, jer na pomen varanja potpuno se normalno ponaša, onog momenta kada pomenete odnos sa njegovom majkom, počinje grickanje noktiju, čupanje zanoktica, vrpoljenje u stolici i oštri napad na moju majku koja je jedna savremena žena puna razumevanja. Takođe na pomen braka i dece, počinje da se preznojava da gubi dah i da se guši, pa makar to bilo i u šali, on počinje da gubi kontrolu nad sobom i ne sastavlja rečenice baš uspešno.
    Ljuti se na svoje drugove kada ga pitaju tako nešto. Kada je najviše radio bio je najodmorniji za mene. Imao je i pre pritisak od strane nje ali ne toliko očigledan kao sada. I tada ga je cimala i zvala ali ne tako često kao sad i tako intezivno. Sa svim ovim sam ga suočila da bi rekao da mi uopšte nemamo problem i da sam ja luda, i da nema veze što nemamo odnose, da je to normano bože umorni smo, ja inače sada radim mnogo više nego pre, a on mnogo manje, uvek je umoran i stalno mu se spava! Naravno ako ga slučajno prevarim ja sam promiskuitetna, a na pitanje kada misli da vodimo ljubav on mi kaže pa ne znam kada se ukaže prilika, kad odlučim da dođem kod tebe ili ti kod mene ali u kuću ne u stan, i možeš slobodno da dođeš. Ako mogu što to ne radi već 9 meseci? Ne mogu ja da se pozivam kod njega. Molim vas pomozite mi jer mislim da za nas nema budućnosti, ovo su moji poslednji trzaji.
    Hvala unapred, ne želim da znete moje ime sramota me je

    Odgovoreno: 14. 06. 2009.
    • Poštovani,
      ipak je problem zajednički, jer očigledno unosi nemir u vas i čini vas nezadovoljnom. Tokom svog rasta i razvoja čovek prolazi kroz razne životne faze da bi postao zrela, integrisana ličnost sposobna za stvaranje dubljih emocionalnih veza. Nekako mi se čini da je vaš partner malo posustao na tom putu, jer vi i sami kažete " imam dečka od 38 godina" i da mu treba mala podrška sa strane da bi postigao potpunu integraciju. Na tom vašem zajedničkom putu ka sazrevanju, nekako se i vi ponašete nezrelo, durite se kao mala devojčica te nije me pozvao, te gadi mi se i slično. Sposobnost empatije, ne samo sa nama dragim osobama, već uopšte sa drugim ljudima, čini nas emocionalno zrelom osobom a vi ne želite da prisustvujete sahrani njegovog oca, u ternucima kada je svakom od nas potrebna ogromna podrška. U savkom slučaju slažem se sa vama da imate uslove za zdravu vezu, ali svako od vas mora da napravi mali iskorak da bi veza i bila ostvarena. Da bi ta veza bila i uspešna, potrebna je iskrena komunikacija između vas dvoje, promene u ponašanju sa obe strane da ne bi iz nezrele veze ušli u nezreli brak.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #31075

    • Ni po koju cenu nemojte ulaziti u brak sa takvim covekom. Ja imam 39, suprug 46 i jos ga majka nije ostavila na miru. Dodse ne zivka ga svaki cas ali svakako se sav uznemiri kad majka zove a i sestra ima velik uticaj na njega. Detalje cu zadrzati za sebe. Bezite dalje od tog zla, od srca vam to govorim, jer i ja posle 20 godina braka sa njegovom majkom bezim iz istog. Inace imam sina od 18 koji me je i savetovao da to uradim.

Ostavite komentar