1. Tamponi u nosu nakon operacije septoplastike

  Pitanje broj: #120905

  Poštovani,

  Indikovana mi je septoplastika i zakazana mi je operacija u maju mesecu 2014. godine. Inače imam asthma bronchiale, nos mi je stalno zapušen, teško dišem i na nos i na usta. Da li posle operacije mogu da se izbegnu tamponi u nosu? Imam strah da neću moći disati na usta ako su mi tamponi u nosu.

  Odgovoreno: 04. 10. 2013.

Komentari na pitanje: #120905

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 17. 10. 2014.

   Poštovani, izvinjavam se jer je pretodni odgovor greška. Transnazalna etmoidektomija se obično odnosi na stari način operacije polipa, a ne na fess. U svakom slučaju to treba da razjasnite sa lekarom koji će vas operisati. Ja najčešće izbegavam da radi fess. - polipozu i septoplastiku ali nije ubek nemoguće uraditi obe stvari korektno. 
   Pozdrav

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 17. 10. 2014.

   Poštovani,
   diprofos je kortikosteroid sa produženim dejstvom što znači da predstavlja zastareo način lečenja alergijskih problema. Nista napisali na šta ste alergični? U svakom slučaju ja taj lek ne dajem nikome ko boluje od alergije.
   Pozdrav

  • Indikovana mi je septoplastika sa transnazalnom ethmoidectomiom. Dijagnoza ethmoiditis chronica polyposa. Deviato septi nasi. Da li se u ovom slucaju primenjuje fess metoda ili klasična metoda uklanjanja polipa u nosu. Šta podrazumeva septoplastika sa transnazalnom ethmoidectomiom. Ako se kaže septoplastika da li to podrazumeva prvo ispravljanje devijacije nosa pa tek onda odstranjivanje polipa. Interesuje me zbog cene koštanja operacije.

Ostavite komentar