1. Promene na nosu nakon kifoze

    Pitanje broj: #116145

    Poštovani, 

    Operirala sam kifozu nosa prije godinu i 8 mjeseci. Nos je ispao savrsen, apsolutno ravan. Prije 4-5 dana sam napipala s desne strane hrpta nosa otvrdnuće, kuglasto, koje se ne vidi golim okom. Mislim da je apsolutno nemoguće da je došlo do nekakvog novog okoštavanja nakon toliko vremena. Da li sam u pravu? 

    Odgovoreno: 17. 05. 2013.

Komentari na pitanje: #116145

    • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 21. 05. 2013.

      Poštovana, ako se problem ne vidi na slikama onda najverovatnije i ne postoji. Na svakom nosu uvek postoje neke male neravnine koje se registruju samo prilikom palpacije. Mislim da nemate razloga za brigu. Ako ipak i dalje brinete javite se na d.n.milosevic@gmail.com da se dogovorimo za pregled.

    • Poštovana, hvala vam na brzom odgovoru. Rado bih vam poslala sliku svog nosa, no to je veoma tesko uslikati. No pokusat cu vam rjecima bolje objasniti. Naime, operirala sam rinokifozu prije 1 godinu i 8 mjeseci. Rezultat je izvrstan, a i jako sam se dobro oporavila. Medutim, prije otprilike tjedan dana, mi je majka rekla da joj se cini kao da mi je potkozna akna na hrptu nosa (s desne strane) . No kad smo to na svjetlu pogledali koza je tu bila bjelija nego drugdje. Popipala sam te sam pod prstima osjetila okruglo otvrdnuce, recimo jacine kosti. No, apsolutno je okruglo, to bijelo podrucje iznad je isto okruglo. Pojavilo se najednom! Nos je i dalje besprijekoran u obliku (i frontalno i u profilu) , ipak sam se zabrinula da se mozda ne dogada nekakvo naknadno okostavanje te da bih ponovno mogla zavrsiti s kifozom nosa. Cini mi se da je to nemoguce, buduci da imam 25 godina i zavrsila sam kostani rast, da li sam u pravu? Moram napomenuti da sam osjecala tezinu u podrucju nosa i glave proteklih dana, ne znam da li je to vazno? Hvala vam unaprijed. Lijep pozdrav, ana

Ostavite komentar