1. Pitanje broj: #83333

  Konstatova je polip na glasnim zicima nakon hospitalizacije, zavrsna dijagnoza je lms extirpatio tu laryngis. U epikrizi stoj> evidentirana vegetatatna tu promena koja ispunjava morgagnijevu komoru i siri se prema levoj nadglasnici i prednjoj komori. Molim vas, sta je vegetativna promena, sta znaci zavrsna dijagnoza.

  Odgovoreno: 07. 06. 2011.

Komentari na pitanje: #83333

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 25. 07. 2012.

   Lms je vrsta pregleda glasnica pod totalnom anestezijom koja omogućava da se uzme i uzorak biopsijom koji se pregleda patohistološki ako je nešto sumnjivo sa ciljem da se potvrdi ili isključi postojanje maligniteta. Anesteziolog je taj koji odlučuje kada je moguće uraditi proceduru pod totalnom anestezijom a kada nije. Nije mi jasno šta je indikacija za lms odnosno koja vam je dijagnoza.

  • Lazar Pavlovic 15. 12. 2011.

   Zbog hronicne promuklosti i izvenih alergija, lekar specijalista orl na vma je uspostavio dijagnozu; laryngitis chronica i indikovan je lms za 15 dana pod dijagnosom. Pitanje; sta je u stvari lms i koji su rizici s obzirom na moje godine i (79) i problemcici sa srcem! Naime imao sam triplebajpas pre 27 godina a sada sam onako i ovako; odimi-dodjimi! Unapred hvala i sve najbolje bata laka

Ostavite komentar