1. Pitanje broj: #82756

    Postovani, vec 2 meseca imam problem sa grlom, osecam neko stezanje u grlu, osecaj knedle, ponekad me zagrebucka grlo! Bio sam kod orl, on mi je od th rekao da koristim, ispiranje cajem od kamilice, fluimucil 10 dana, posle toga nista, zatim mi je rekao da koristim daktanol gel 2 tube, i dalje isto stanje! Otisao sam kod drugog orl lekara, on mi je rekao da uradim alerg. Probe, uradio sam, alergican sam na ambroziju i grinje, orl mi je dao od th>claritin, sprej nazonex i ispiranje fiziol. Rastvorom nos! Evo posle te terapije meni je stanje isto kao! Sta vi predlazete i kakvo je vase misljenje? Unapred zahvalan

    Odgovoreno: 25. 05. 2011.
    • Poštovani,
      Problemi u grlu su veoma često izazvani problemima u nosu odnosno nemogućnošću disanja na nos, posebno u toku spavanja. Kada većinomdišemo na nos, grlo je stalno suvo i postoji osećaj grebanja. Potrebno je da koristite terapiju za alergiju u trajanju od 4 meseca (avamys sprej za nos 1 x dnevno po 2 spreja u svaku nozdrvu ali naizmenično, desno - levo, desno -levo da bi sluzokoža upila celokupnu količnu leka koji se uštrca u nos) . Avamys je najnovija generacija leka i potpuno novi način aplikacije leka što je posebno značajno za raspršivanje po površini sluzokože nosa. Možete i da ispirate nos sa fiziološkim rastvorom. Antihistaminik ostavite za kraj leta kada počne sezona ambrozije (avgust, septembar) . Kada prođe sezona ambrozije onda treba napraviti pauzu sa avamys-om. Što se tiče knedle u grlu, to je najčešće problem koji nastaje kao posledica stresa. . .
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #82756

    • Vec tri nedelje imam osećaj knedle u grlu, a sad i suvoću u grlu, radila sam bris pikazao je gljivica kandida mali broj, koristim Daktanol gel i čaj od divljeg origana. Sada me pomalo boli i uvo jako sam napeta i nervozna zbog tog osećaja koji ne prestaje.

    • Imam problema sa grlom 2 meseca. Isto nesto kao da mi stoji u grlu, ne mogu da se iskasljem. Bio sam kod specijalista privatno i kazu da su mi krajnici gnojavi neki cvorici i pio sam antibiotik i radio sam bris i sve mi normalno. Kome da se obratim?

Ostavite komentar