1. Pitanje broj: #81852

  Poštovani išla sam na skener sinusa i dobila sam rezultat ali ne znam šta znači, pa vas molim da mi vi kažete šta je. Pregled je radjen u transverzalnim ravnima u slojevima debljine 3 mm i frontalnim ravnima rekonstruisanim iz slojeva debljine 0. 75 mm, nativo. U lumenima maksialrnih sinusa se uočava da je sluzokoža sinusa značajno zadebljala i da kao dvostruka kontura prati koštane zidove dajući sliku kataralnih promena. Uočava se na medijalnim zidovima oba sinusa da su regije semilunarnih tvora proširene. Lumei etmoidlanih ćelija su u celini ispunjeni hieprdenznim sadržajem zapaljenski izmenjene sluzokože koja se nastavlja na zadebljalu sluzokožu gornji i srednjih nosnih hodnika koje u celini obstruira. Na podu sfenoidlanih sinusa sa desne strane kao i u najnižim delovima frontalnih sinusa sa leve strane uočava se zadebljanje sluzokože po tipu reaktivnih promena. U nosnoj duplji se zapaža dvijacia nosnog septuma. U prednjim segmentima srednje nosne školjke su redukovane. Sadržaj etmoidalnih ćelija je u komunikaciji sa sadržajem nosnih hodnika srednjeg i gornjeg sprata nosne duplje dok je distalnim delovima nosne duplje ovakav sadržaj prisutan u velikoj meri i u lumeima donjih nosnih hodnika šireći se i u lumen orofarinksa.

  Odgovoreno: 08. 05. 2011.
  • Poštovana,
   Vaš opis skenera govori da imate mnoštvo problema u nosu i sinusima (ne u smislu tumora već zapaljenja, najverovatnije hronične prirode) . Devijacija traži verovatno operaciju (moguće je da devijacija dovodi do opstrukcije sinusni otvor i na taj način onemogućava drenažu i ventilaciju sinusa - rezultat je zadebljanje sluzokože sinusa) ali u vašem slučaju je potrebno uraditi endoskopski pregled nosa i tek onda odrediti terapiju i savetovati dalje procedure.
   Pozdrav

  • Postovani,

   Molim Vas dali može neko da mi kaže da li može da se povrati čulo mirisa? I ja sam bio u Karađorđevoj, pa mi se isto to desilo.

   Hvala i pozdrav,

  • Jelena Đukić koja sebe naziva doktoricom je lažov. Ljudi, izgubio sam čulo mirisa.

  • Ljudi, banatsko karadjordjevo je prevara i obmana. Od tih kapi se gubi čulo mirisa i ukusa. Strašno. Žena je zlo. Treba je strpati u zatvor.

  • Jovanka Živanov 12. 06. 2015.

   Imam probleme sa sinusima kako stići do vas, iz okoline Zrenjanina sam poz

  • Idi u banatsko karadjordjevo i trazi jelenu djukic koja leci sinuse pomocu kapi koje su inace porodicna tajna. Iskustva mojih prijatekja pokazuju da je to vise nego efikasno jer su se izlecili a trebali su ici na operaciju sinusa. Nemoj biti skeptik. Hiljade ljudi dolazi u tu kucu.

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 08. 05. 2011.

   Ako ste u beogradu, možete da se javite na d. N. Milosevic@gmail. Com da se dogovorimo za pregled. Pozz

Ostavite komentar