1. Pitanje broj: #81139

    Postovana doktorka! Posto ste mi odgovorili na pitanje pod brojem#80620 a u vezi lazarevic i romberg test koji su bili negativni a vi ste odgovorili da je to dobro mene sad zanima cije se misljenje vise gleda pri redovnom lekarskom pregledu za ocenu radne sposobnosti-specijaliste za uho, grlo i nos ili neurologa? To pitanje sam namerno postavio iz sledeceg razloga a to je: sto je spec. Za uho, grlo i nos rekao da mi je poremecen centar za ravnotezu a to je utvrdio sa dva romberg testa, dok je neurolog takodje uradeo par testa-romberg+lazarevic i pritom utvrdio da mi je centar dobar tj. , da nemam nikakvih problema. To pitam jer mi od toga zavisi radno mesto-postoji mogucnost otkaza! Inace imam ostecenje sluha od 52% na oba uha ali nemam nikakve simptome koji bi ukazali da mi je centar poremecen, nosim slusni aparat na levo uvo i 15 meseci sam radeo na poslovima sa povecanim rizikom-visina, dubina bez ikakvih problema ili odlaska na bolovanja sto znaci da sam bio sposoban za takvo radno mesto! Takodje mi nije jasno kako je ekspertizna grupa mogla da uzme u obzir samo misljenje lekara za uho itd a ne i misljenje neurologa jer tu se odmah vidi da je doslo do razlike u misljenjima a takodje nisu uzeli u obzir niti su to napisali u ekspertizi da nosim slusni aparat iako su bili upoznati sa time!! Dali i ako bih mogao da oborim tj. , da trazim reviziju dijagnoze sobzirom kao sto sam vec naveo da nemam probleme sa ravnotezom ali bas nikakve? Hvala!!

    Odgovoreno: 21. 04. 2011.
    • Poštovani,
      Kada govorimo o ravnoteži, ispitivanje rombergovog znaka je samo jedan od više testova koji se radi, mišljenja otorinolaringologa je presudno. U orl ispitivanje je uključena i procena sluha kao i kalorijski i rotatorni testovi ravnoteže koji predstavljaju najvažniji deo za ocenu radne sposobnosti za rad pod specijalnim uslovima. U svakoj ustanovi postoji zaštitnik pacijentovih prava tako da možete da se obratite njemu ako mislite da ste na neki način oštećeni.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #81139

    • Postovanje. Zeleo bih pitati sledece. Bio sam kod neurologa za tremor ruke i sad treba da idem na snimanje zadnjeg dela glave i vrata da li to mogu iraditi snimanje na drugom mestu i dali moze tremor potpuno da se izleci? Necu li valjda ceo zivot piti sedative

Ostavite komentar