1. Pitanje broj: #80008

    Molim da mi objasnite, tj. Uprostite odgovor, bey da koristite medicinske termine, kako bih ja to lakse razumela. Sta je holestatom? Dali je to opasno, i kakve posledice mogu da budu, ako se ne operisem?? Imala sam operaciju zbog rupice na bubnoj opni, medjutim kada su me, , otvorili, , videli su da imam, , holestatom, , i jedan deo slusne koscice nedostaje, pa su mi zakazali operaciju za 6meseci. Molim vas najlepse da mi objasnite, sta je u stvari to. Mnogo se plasim. U napred zahvalna.

    Odgovoreno: 30. 03. 2011.
    • Poštovana,
      Jednostavno rečeno to je izraštaj (ali nikako nije tumor ni maligni ni benigni) koji nastaje zbog hroničnog zapaljenja srednjeg uva i polako se uvećava. Može da bude i urođen. Loša osobina mu je što svojim rastom razara okolnu kost (slušne koščice prvo a kasnije može da uništi i druge kosti u glavi) . Operacija je jedini način lečenja hroničnog zapaljenja srednjeg uva sa holestatomom. I to je jedini način da se preduprede ozbiljnije komplikacije. Nadam se da je objašnjenje dovoljno jednostavno i jasno.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #80008

    • A vala Bobane imas teške riječi. Da prestraviš svakoga. Moj suprug je to operisao na Cetinje prošle godine, ne čuje nista, ali mu i dalje uvo neprijatno miriše. Ne mozes da kazes da se od toga umire jer nisi nikakva podrška nekome ko to treba da operiše.

    • Nije nista, , !! Pre 20god sam to operisao, na tom uhu prilikom operacije koja je trajala 4h ostecen mi je sluh 80 posto, i sad moram ponovo jel imam vrtoglavice, sve se povezano sa cenntrom ravnoteze, iako se ne operise moze da ode na mozak. U danasnje vreme kod dece stavljaju cevcice odmah prilikom upala uha, a u moje vreme su davali penicilin od kojeg sam doziveo sok od zasicenja organizma, , sve u svemu, cuvaj se doktora, mene su upropastili. Sad ce morati sve da mi izvade iz uha, samo da nije doslo do mozga!! Inace ja mislim da lekari ne znaju uzrok holeastoma-kazu hronicna upala, sta god da urade to se vraca, od neceg valjda mora da se umre!!! Poz

Ostavite komentar