1. Pitanje broj: #79145

    Postovani, moja kcerka ima 23 godine i ima problema sa alergijskim rinitom i povremeno koristi sprej nasonex. Posto lakse dolazimo do beconase spreja, molim vase miljenje koji je sprej efikasniji i manje stetan za duzu primenu?

    Odgovoreno: 16. 03. 2011.
    • Poštovani,
      Nasonex je bolji i bezbedniji nego beconase. Najsavremeniji i najbolji je trenutno avamys sprej za nos (1 x dnevno po 2 spreja u svaku nozdrvu) . Kortikosteroidni sprejevi se nikada ne koriste povremeno jer na taj način ne pomažu. Za ovu vrstu lekova važno je i da budu savremeni (nasonex, avamys) jer u tom slučaju dobro rešavaju probleme i praktično ne prave štetu ostalim organima i mogu bezbedno da se koriste veoma dugo. Beconase je prvi kortikosteroidni sprej koji je korišćen za nos i star je oko 40 godina. U međuvremenu u praksu je uvedno više novih i efikasnih kortikosteroidnih sprejeva za nos.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #79145

    • Poštovani, koristila sam duže vreme Avamys sprej za nos (1 x dnevno po 2 spreja u svaku nozdrvu). Po savetu lekara koristila sam ja kao i moj sin koji takođe ima probleme sa alergijama i veoma dobro smo rešavali probleme, a mogao je bezbedno da se koriste veoma dugo. Već duže vreme nema ga u nabavci apooteka pa ne interesuje koji novih i efikasnih kortikosteroidnih sprejeva za nos može da zameni ovaj sprej?

Ostavite komentar