1. Pitanje broj: #79007

    Postovani vec oko mesec dana su mi zapusene usi, bio sam kod orl specijaliste i dao mi je palitreks pa posle 10 dana panklav, ali nema poboljsanja, rekeo mi je da ako se usi ne odpuse za dva do tri meseca trebe da idem na operaciju nekih usnih cevcica. Da li da cekam toliko, ili da trazim odmah operaciju? Da li predugo cekanje moze da dovede do trajnog ostecenja sluha? Koliko je ta operacija opasna?

    Odgovoreno: 15. 03. 2011.

Komentari na pitanje: #79007

    • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 09. 02. 2015.

      Poštovana začepite prstima nos i polako duvajte vazduh na uši /valsalva manevar/. Ovu vežb uardite mnogo puta u toku dana ali pre vežbe popijte clarinase tbl. 2 x 1 tbl.

    • Postovani,
      zapusene su mi uši već dve nedelje i povremeno mi zuji u ušima. Desno uho je više zapušeno. Na ORL pregledu su mi rekli da su usni kanali cisti ali da je problem sa nosom. Koristim kapi i dalje su usi zapusene, a i nos mi je zapusen. Da li je to povezano?
       Konstantno osecam pritisak u usima.
      Molim za savet

    • Vec 20 dana su mi zapusene usi, osecam zjanje i pritisak u usima, ponekad je desno vise zapuseno. Imam i problem sa sinusima. Bila sam kod orl i rekli su mi da su usi u redu, usni pritisak takodje, da je problem sa nosom i dali su mi da koristim neke kapi ali nista ne pomaze. Molim ako neko zna o cemu se radi. Jako je neprijatan osecaj. . . 
      Unapred zahvalna. . .

Ostavite komentar