1. Pitanje broj: #68152

    Operisao sam zapetljaj crijeva. Pri operaciji mi je postavljena sonda kroz nos. Treći dan nosenja sonde mi je prestao glas. Peti dan mi je sonda izvadjena. Sad je 16-ti dan nakon operacije a glas mi se ne vraca. Specijalista za orl je postavio dijagnozu paresis plicae vocalis l. Sin. J 38 i dao da pijem b vitamin i chymoral tablete. Radio sam rtg snimak pluca i rtg parazu jednjaka gdje je ustanovljen nalaz uredan. Molim vas za savjet koju drugu terapiju trebam primijeniti da bi doslo do pojave glasa. Da li treba elektroterapija za stimulisanje glasa, inhalacija ili nesto drugo. Pozdrav zdravko.

    Odgovoreno: 13. 09. 2010.

Komentari na pitanje: #68152

    • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 16. 08. 2012.

      Problem koji imate očekuje se da se vremenom sanira što znači da vam treba strpljenja i koristite terapiju koju ste dobili. Možda ne bi bilo loše da uradite i 10 inhalacija sa dexasonom kod vašeg lekara.

    • suvajac momir 08. 06. 2011.

      Postovanj! Prije 40 dana sam operisan dijagnoza je glasila coartatio aortate/mozda sam pogrijesio koje slovo/u prevodu suzenje aorte i odma nakon budjenja i ljekari cim su mi izvadili cijev na koju sam disao na njihovo pitanje kako sam imao sam promukao glas i dan danas. Obratio sam se otorincu kome sam sve ispricao i nakon njegovog pregleda napisao je dijagnozu; paresis plicae vocalis i terapija mi je beviplex i chymoral i da moram biti maksimalno strpljiv pa molim vas komentar na iskustvo dali ste imali ovakav slucaj. Hvala.

Ostavite komentar