1. Pitanje broj: #63246

    Postovani zbog alergije na polene jel moze da se koristi sprej nasoneh bez tableta i jel mozete da mi kazete da li polen preko nosa dospeva do pluca. Hvala unapred

    Odgovoreno: 17. 06. 2010.
    • Poštovana,
      Može da se koristi ali sada imate i najnoviji sprej za nos koji se zove avamys i koristi se 1 x dnevno po 2 spreja u svaku nozdrvu. Koristite ga onoliko dugo koliko traje sezona polena i ono što je važno da uvek početne da ga koristite nekoliko dana pre nego što se pojave tegobe. Kada dišete na nos (zato je važan avamys sprej) , sluzokoža nosa se ponaša kao filter za vazduh i zadržava polene odnosno alergijska reakcija se odvija u nosu (alergijski rinitis i konjuktivitis) . Kada pretežno dišete na usta, poleni odlaze u bronhije i u pluća gde se odvija alergijska reakcija (spazam bronhija, bronhijalna astma. . .) . Danas se smatra da je disajni put jedinstven bez podele na gornji i donji disajni put i da je lečenje alergijskog rinitisa izuzetno bitno, ne samo zbog uklanjanja simptoma rinitisa, već i zbog smanjenja mogućnosti za nastanak bronhijalne astme tokom života.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #63246

    • Što se tiče Nasonexa, ja ga koristim već tri meseca. Odličan je za razliku od mnogih drugih lekova za alergiju koje sam koristio.

    • Nasonex je totalno neucinkovit lek. Posle 1 godinu primene nije mi dao ama bas nikakve rezultate. Za avamys neznam

Ostavite komentar