1. Pitanje broj: #26683

    Poštovani,
    Da li je moguće da krajnici atrofiraju? Šta to znači? Imam 28 godina, kao dete sam imala česte upale krajnika, ali nekako smo to rešavali upornim letovanjima i zimovanjima i do pre dve godine nisam imala nikakvih problema. A sada, uvek imam zadah, grebuckanje u grlu, nemam gljivice ni bakterije, radila sam briseve, ali krajnici se uopšte ne vide! Gde su? Šta im se desilo i može li to da bude problem? Kakav? Šta da radim? Pušač sam, strastven.
    Unapred zahvalna.

    Odgovoreno: 14. 04. 2009.
    • Poštovana, Vaši krajnici su od silnih upala postali potpuno atrofični tj. ne vide se između nepčanih lukova. To znači da su apsolutno izgubili i najmanju korisnu funkciju. Zadah i grebuckanje su simptomi te atrofije krajnika odnosno u kriptama krajnika se povremeno skupi detritus /zadah i grebuckanje/ i kada se u toku žvakanja kripte isprazne, grebuckanje se smanji a zadah ostaje /faetor ex ore/. Ukratko Vaši problemi predstavljaju APSOLUTNU INDIKACIJU ZA OPERACIJU KRAJNIKA. Osim zadaha u kriptama i u u ostatku krajnika se nalazi gomila bakterija koje se ne otkrivaju brisom sa površine krajnika. Pozdrav

Komentari na pitanje: #26683

    • Ja nikada nisam imala upale krajnika, nikada problema sa gripom i sl. Mozda 2 puta u zivotu temperaturu, tu i tamo prehlada kao i svako drugi, nikad pusac, nikad nisam osetila nikakve bolove u krajnicim, grebuckanja ili los dah, i danas mi doktorka kaze da su mi krajnici atrofirali jer sam se zalila na jaku grlobolju i otezano gutanje. Kako je to moguce?

Ostavite komentar