1. Pitanje broj: #141413

    Postovani treba mi savet. Imam 25godina i inace sam retko kada bolestan svega 3-4put prehladjen. Bio sam bas bas otporan. Ujedno imam i jako velike krajnike od kojih nisam nikada imao probleme. Ali problem nastaje sredinom marta 2015. Naime kraj februara imao sam sexualne odnose sa jednom devojkom bez zastite. I od 15god marta pocinju problemi sa grlom. Od tad pa do dana danas 28 oktombar bio sam prehladjen 6-7 puta. Vise nego u svih 25godina. Simtomi su sledeci: uvecani krajnici bele tackice po njima bol u glavi bol u prednjem delu vrata sa obe strane povisena temperatura do 38 jaki bolovi u stomaku koji su me budili oko 4h posle ponoci i meka stolica. Moram 3x da izadjem tek onda prestaju bolovi a pocinju kao sa zeludca pa prelaze dole. Malaksalost i gubitak energije to su svi simtomi koji su mi se desavali od 15og marta do dana danas. Da napomenem da me je grlo bolelo ali jako malo. Vise se to manifestovalo uvecanim krajnicima i belim tackicama. Moje pitanje je sledece. Da li mi predlazete da idem na operaciju krajnika. Da li je moguce da se oni odjednom tako aktiviraju posle 25godina. Da li su svi ovi simtomi i problemi zbog krajnika? Ne bih da odem na operaciju i da maknem krajnike ako za tim nema potrebe i ako oni nisu razlog ovih problema. Jednostavno mi je cudno kako odjednom posle 25godina da se ovako aktiviraju. (iako su nenormalno veliki ceo zivot) i jos jedna jako bitna stvar zbog koje se mozda i dvoumim. Zbog toga sam i pomenuo onu djevojku, da li je moguce da sam mozda zarazen hiv virusom pa da su svi ovi simtomi zbog njega a ne zbog grla? Bio sam na analizu krvi ali obicna analiza niko mi ne pominje hiv cak ni doktor kome sam ispricao sve simtome i pomenuo devojku. Rezultati nalaza vam saljem u prilogu. (ali preko te obicne analize se verovatno ne vidi da li sam zarazen hiv virusom) ? Znaci ako mozete da sagledate moju situaciju generalno oko krajnika i da mi date savet. I da mi kazete za hiv takodje da mi date savet koje je vase misljenje.

    Odgovoreno: 28. 10. 2015.
    • Poštovani,
      Nemam uvid u vašu laboratoriju.
      ali vi u svakom slučaju treba da se testirate na hiv. Nema kod vas sumnje na ovu bolest, ali i psihičko opterećenje se treba razrešiti. To testiranje je preko krvi i praktično rutinsko. Uz to uradite i asto test (test na postojanje streptokoka) zatim se, fibrinogen, leukocite, i briseve grla i nosa.
      krajnici mogu da se "aktiviraju" i u tim godinama. U zavisnosti od laboratorije i daljih tegoba sa krajnicima odlučuje se o vrsti lečenja.
      Pozdrav

Ostavite komentar