Mr sci. med. dr Srđan Milićević

Specijalista otorinolaringologije

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 293

 1. Već 6 meseci periodično imam bol u grlu sa leve strane. Išla sam na ORL pregled i nemam bakterija i sve je noramlno. Snimala sam i stomak, pronašli su mi heliko bakterija, popila sam sve antibiotike ali i dalje imam osjećaj bola u grlu, čak i svrab. Koji pregled treba da uradim?

  Odgovoreno: 06. 05. 2019.
  • Mr sci. med. dr Srđan Milićević

   Uradite alergo testiranje. Testiranje možete zakazati ovde.

    

 1. Operacija krajnika
  Pitanje broj: #158472

  Poštovani, obzirom da imam česte upale grla i problema sa krajnicima skoro od detinjstva interesuje me da li je bolja solucija da se uklone, i da li mogu da stvaraju problem u trudnoći pa je bolje na vreme operisati? Ili su oni filteri koji ipak čuvaju pluća? Često imam upale više puta godišnje, i skoro uvek moram da pijem toplije napitke. Nedavno sam posetila lekara koji ostavlja meni na izbor. Unapred hvala.

  Odgovoreno: 31. 07. 2018.
  • Mr sci. med. dr Srđan Milićević

   Poštovana,

   Teško pitanje. Ako vam je asto test i se mirni, brisevi negativni nema žurbe.

   Pozdrav

 1. 7 dana imam bol u levom uhu, ali samo prilikom gutanja. Primetila sam da na nepcu, mislim da je to levi nepčani luk, imam promenu. Ispiram jodom za oralnu upotrebu i propolisom. Koristim i oriblete Propomucil. Posle 2-3 dana bol pri gutanju je prestao, ali je promena ostala. Prestala sam sa ispiranjem i posle dan-dva, bol se opet vratio.

  Odgovoreno: 31. 07. 2018.
  • Mr sci. med. dr Srđan Milićević

   Poštovana,

   Deluje kao aftozna promena. Istuširati taj deo sa genicijana - violetom ili prskati sa braxom (tantum verde), pa ako se ne povuče potreban je pregled kod ORL lekara.

   Pozdrav,

 1. Zaglušenost ušiju i vrtoglavica
  Pitanje broj: #158483

  Vec duže od mesec osećam zaglušenost i neku težinu u oba uha, te pored toga česte vrtoglavice. Šta bi to moglo biti? Da napomenem da već imam hipertireozu štitne žlezde!

  Odgovoreno: 31. 07. 2018.
  • Mr sci. med. dr Srđan Milićević

   Poštovana,
   Deluje da imate problem od strane uha. Za početak je potreban pregled i takozvani snimak sluha.
   Pozdrav

 1. U aprilu sam imala upalu sinusa sa postnazalnom sekrecijom koja je bila intenzivna i praćena gustom sluzi providne boje i neugodnog mirisa. Trajala je dve nedelje i upotrebom kapi i inhalacijom je prošla. U tom periodu sam zakačila i oralnu kandidu koju sam tek pre nedelju dana iskorenila. Nakon toga sam radila, skoro mesec dana, u prostoriji sa klimom koja je bila usmerena prema desnoj strani vrata i lica, pa su mi sinusi ponovo proradili i počeo je nekakav čudan bol u predelu vrata i donje vilice. Posle izvesnog vremena to je prošlo ali već nekih 2 meseca opet imam taj čudan osećaj na desnoj polovini vrata, naročito ispod donje vilice od iza uha do predela petice, kao da mi je ta strana manje funkcionalna i kao da mi je vrat i ta strana jednjaka i zdrela otekla (to je moj osećaj). U medjuvremenu sam uradila kompletnu krvnu sliku i ultrazvuk vrata i sve je savršeno, ali taj osećaj mi ne da mira, pa sam postala mrzovoljna i nemam apetit. Nemam problem sa gutanjem, nisam promukla, povremeno mi se javi to slivanje iz nosa, a jedino mi je uvo sa te strane zaglunulo (inače sam kao mala patila od upale srednjeg uva i to uvo nije baš "funkcionalno"), pa mi je doktor dao deksametazon kapi koje koristim par dana, i kao da mi je malo bolje (ili je to samo takav osećaj). Da je nešto "ozbiljno", da li bi se kroz krvnu sliku i ultrazvuk vrata pokazalo, i na koje još analize bi valjalo otići?

  Odgovoreno: 26. 07. 2018.
  • Mr sci. med. dr Srđan Milićević

   Potrebno je da uradite rendgen paranazalnih šupljina.

Prikazano 1-5 od ukupno 293 pitanja
Zakažite pregled kod Mr sci. med. dr Srđan Milićević