Mr sci. med. dr Srđan Milićević

Specijalista otorinolaringologije

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Telefon za zakazivanje

Telefon za zakazivanje

+381 63 687 460

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 293

 1. Već 6 meseci periodično imam bol u grlu sa leve strane. Išla sam na ORL pregled i nemam bakterija i sve je noramlno. Snimala sam i stomak, pronašli su mi heliko bakterija, popila sam sve antibiotike ali i dalje imam osjećaj bola u grlu, čak i svrab. Koji pregled treba da uradim?

  Odgovoreno: 06. 05. 2019.
  • Mr sci. med. dr Srđan Milićević

   Uradite alergo testiranje. Testiranje možete zakazati ovde.

    

 1. Operacija krajnika
  Pitanje broj: #158472

  Poštovani, obzirom da imam česte upale grla i problema sa krajnicima skoro od detinjstva interesuje me da li je bolja solucija da se uklone, i da li mogu da stvaraju problem u trudnoći pa je bolje na vreme operisati? Ili su oni filteri koji ipak čuvaju pluća? Često imam upale više puta godišnje, i skoro uvek moram da pijem toplije napitke. Nedavno sam posetila lekara koji ostavlja meni na izbor. Unapred hvala.

  Odgovoreno: 31. 07. 2018.
  • Mr sci. med. dr Srđan Milićević

   Poštovana,

   Teško pitanje. Ako vam je asto test i se mirni, brisevi negativni nema žurbe.

   Pozdrav

 1. 7 dana imam bol u levom uhu, ali samo prilikom gutanja. Primetila sam da na nepcu, mislim da je to levi nepčani luk, imam promenu. Ispiram jodom za oralnu upotrebu i propolisom. Koristim i oriblete Propomucil. Posle 2-3 dana bol pri gutanju je prestao, ali je promena ostala. Prestala sam sa ispiranjem i posle dan-dva, bol se opet vratio.

  Odgovoreno: 31. 07. 2018.
  • Mr sci. med. dr Srđan Milićević

   Poštovana,

   Deluje kao aftozna promena. Istuširati taj deo sa genicijana - violetom ili prskati sa braxom (tantum verde), pa ako se ne povuče potreban je pregled kod ORL lekara.

   Pozdrav,

 1. Zaglušenost ušiju i vrtoglavica
  Pitanje broj: #158483

  Vec duže od mesec osećam zaglušenost i neku težinu u oba uha, te pored toga česte vrtoglavice. Šta bi to moglo biti? Da napomenem da već imam hipertireozu štitne žlezde!

  Odgovoreno: 31. 07. 2018.
  • Mr sci. med. dr Srđan Milićević

   Poštovana,
   Deluje da imate problem od strane uha. Za početak je potreban pregled i takozvani snimak sluha.
   Pozdrav

 1. U aprilu sam imala upalu sinusa sa postnazalnom sekrecijom koja je bila intenzivna i praćena gustom sluzi providne boje i neugodnog mirisa. Trajala je dve nedelje i upotrebom kapi i inhalacijom je prošla. U tom periodu sam zakačila i oralnu kandidu koju sam tek pre nedelju dana iskorenila. Nakon toga sam radila, skoro mesec dana, u prostoriji sa klimom koja je bila usmerena prema desnoj strani vrata i lica, pa su mi sinusi ponovo proradili i počeo je nekakav čudan bol u predelu vrata i donje vilice. Posle izvesnog vremena to je prošlo ali već nekih 2 meseca opet imam taj čudan osećaj na desnoj polovini vrata, naročito ispod donje vilice od iza uha do predela petice, kao da mi je ta strana manje funkcionalna i kao da mi je vrat i ta strana jednjaka i zdrela otekla (to je moj osećaj). U medjuvremenu sam uradila kompletnu krvnu sliku i ultrazvuk vrata i sve je savršeno, ali taj osećaj mi ne da mira, pa sam postala mrzovoljna i nemam apetit. Nemam problem sa gutanjem, nisam promukla, povremeno mi se javi to slivanje iz nosa, a jedino mi je uvo sa te strane zaglunulo (inače sam kao mala patila od upale srednjeg uva i to uvo nije baš "funkcionalno"), pa mi je doktor dao deksametazon kapi koje koristim par dana, i kao da mi je malo bolje (ili je to samo takav osećaj). Da je nešto "ozbiljno", da li bi se kroz krvnu sliku i ultrazvuk vrata pokazalo, i na koje još analize bi valjalo otići?

  Odgovoreno: 26. 07. 2018.
  • Mr sci. med. dr Srđan Milićević

   Potrebno je da uradite rendgen paranazalnih šupljina.

Prikazano 1-5 od ukupno 293 pitanja
Zakažite pregled kod Mr sci. med. dr Srđan Milićević