1. Pitanje broj: #141406

    Postovani, imam 24 godine. Ustanovljena mi je fibrozna displazija u predelu sfenoidne kosti i u prostoru desnog sfenoidnog sinusa, koja je vecim delom okupirala tu oblast. S obzirom da oba radiologa koja su mi radila ct i mri glave nisu sigurno kom specijalisti tacno da se obratim, mozete li mi reci da li orl hirurg vrsi hirurske intervencije ove vrste? Ukoliko da, mozete li mi reci kako se proces tacno odvija? Da li se operacija vrsi kroz nos? Hvala.

    Odgovoreno: 28. 10. 2015.
    • Poštovani,
      Operacije na sfenoidnom sinusu radi orl specijalista. Operacija se izvodi kroz nos. Međutim ako imate sumnju na fibroznu displaziju, koja je dobroćudna bolest, onda je potrebno da se prvo javiti reumatologu. Jer mislim dase prvo pokušava lečti nekim preparatima koji regulišu razgradnju i formiranje kosti. Ili u najmanju ruku je potrebno zajedničko delovanje.

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #141406

    • Hvala vam na odgovoru. Bio sam i kod maksilofacijalnog hirurga, koji je potvrdio da je u pitanju fibrozna displazija. Nisam znao da je moguce uzimati i odredjenju terapiju povodom toga. Ja sam pre svega isao na ct i mri glave, jer sam imao glavobolje, ali mi je radiolog koji je citao nalaz ct rekao da one nisu posledica fibrozne displazije.

Ostavite komentar