1. Pitanje broj: #217926

    Dobro veče, da li mogu poslati nalaz kateterizacije srca na vaš e mail radi konsultacije?Prije 6 godina su mi uradjena 3 stenta, Od prije nekoliko mjeseci osjetio sam jako umaranje i visok pritisak .Uradjena mi je kateterizacija i pri tom je konstatovano da imam tri stenoze jednu u stentu jednu prije ulaska u stent i treću posle izlaza iz stenta. Da li je moguce da vam posaljem nalaze i snimak koronografije radi konsultacije sa vama ili je potrebno licno dostaviti na uvid?

    Odgovoreno: 30. 10. 2023.
    • Dobro vece,

      verujem da ste zabrinuti, ali isto tako postoji resenje. U vasem pitanju postoji nekoliko nedoumica...

      1. Ugradjena su 3 stenta od toga je problem konkretno u jednom?!

      2. mora da postoji vec neki predlog kardiologa koji je radio pregled ( konzervativno, stenting ili bypass )?

      Siguran sam da vam je lekar koji je radio intervenciju vec objasnio detalje, ali mozete mi poslati nalaz koronarografije na mejl, pa bih onda mogao nesto vise da vam obrazlozim...

      pozdrav

      dr. Nikola Zaric, Schüchtermann klinika, Nemacka

Komentari na pitanje: #217926

    • Dobro vece, video sam konzilijarni nalaz. Mislim da je dobro što kolege ipak hoće da pokusaju stenting, ali isto tako je i bypass dobra opcija. Važno je da vas zbrinu, zato što ste 75 godište i imate još života ispred vas. Javite kako je prošlo. Pozdrav.

    • Dobro veče, prije nedelju dana poslao sam vam nalaz koronografije tj. opis i kateterizacije srca. Možete li mi dati neki komentar, eventualno savjet ili sugestiju. Šta se može očekivati, da li će biti potrebna operacija? U prilogu vam šaljem opis nalaza koronografije i kateterizacije.

    • Dobar dan, hvala na odgovoru. Šaljem vam izvještaj o koronografiji i urađenoj rekanalizaciji Cx i RCA .

Ostavite komentar