1. Pitanje broj: #9562

    Poštovani doktore, Ja sam Vam se obraćala prije nedelju dana zbog pogrešno ustanovljene dijagnoze upale pluća, poslije čega mi je dat uput kardiologu. Pitala sam Vas da li da koristim propisanu terapiju od strane kardiologa prije snimanja. Uradila sam ehokardiografiju – nalaz uredan, samo mi je doktorka opšte prakse podvukla sledeće: Perikard ehogeniji iza zadnjeg zida bez raslojavanja. Urađen je i ergo test. Na nalazu je napisano: Test prekinut zbog dostignute smf tokom testa bez poremećaja ritma i ishemijskih promena test negativan u smislu ishemije miokarda. Laboratorija: Se 24; Er 3,92; HB: 148; Le 5,8; Glukoza 5,26; Fibrinogen 3,10; Holesterol 6,52; Trigliceridi 1,30; Kreatinin 78; Urea 5,7. Poslije uvida u ove nalaze kardiolog (dr Milena Mladenović KC Niš) mi je rekla da uzimam terapiju koju mi je propisala prije snimanja (Byol i aspirin 100 i da pređem na dijetu zbog povećanog holesterola). Ja sam ponovo u dilemi da li da uzimam taj Byol na čijem uputstvu piše da liječi anginu pektoris i visok pritisak (moj pritisak nikad nije prešao granicu iznad 120/80, trenutno je dok su ove vrućine110/70. Molila bih Vas da mi tu dilemu razriješite i posavjetujete da li da uradim još neki nalaz ili snimanje. Da ponovim ja imam problem u predjelu grudne kosti lijevo, (2-3 kost ispod ključne kosti). S poštovanjem.

    Odgovoreno: 20. 08. 2008.

Ostavite komentar