1. Pitanje broj: #7429

    Dtr Perisicu, pre 3 godine u 8-om mesecu blizanacke trudnoce je doslo do naglog skoka pritiska koji je drzan pod kontrolom, medjutim i nakon porodjaja nije se stabilizovao, tj postoje oscilacije, Kod kardiologa idem redovno i radio mi je UZ srca gde je konstatovao nalaz B.o. holter pritiska koji sam nosila je pokazao da mi je veci deo dana pritisak blago povisen, ali i deo dana kada je visok, tj ukazuje na hiperenziju I stepena, kao i blago ubrzan puls, zbog ovoga pijem nebilet i 1/2loriste na 24h. Lipidni status se vraca polako u normalu, gojaznost resavam dijetom i umerenim kardio programom vezbi uz trenera, medjutim desava mi se da povrremeno osetim kao da sam bez vazduha, inace se trudim da ne budem nervozna, ali mi to slabo ide, dr mi se vraca sledeceg meseca sa odmora, a mene sad polako hvata panika, od ovog kao ostajanja bez vazduha, dok treniram nemam problem, ne umaram se, pritisak mi i pored lekova u zadnje vreme varira i to u popodnevnim casovima, da li je razlog ne adekvatna terapija, ili napadi panike, Hvala vam unapred, znam da sam konfuzna

    Odgovoreno: 10. 07. 2008.

Ostavite komentar