1. Pitanje broj: #6758

    postovani doktore perisicu obracam vam se za savet kako dalje nastaviti lecenje. u pitanju je moj suprug, 37 godina star, koji ima dijagnostikovano aritmuju apsolutu paroxisimalis. ove probleme ima poslednjih 5 godina, napadi se javljaju po nekoliko puta godisnje, traju u razmaku od par sati do 2 dana. ranije nije odlazio lekaru. pre 2 meseca je hospitalizovan i prvi put mu je EKG pokazao aritmiju i na osnovu toga mu je prepisana i terapija, propafen 3X1 150 mg i cardiopirin. morfoloski srce je ok, pritisak ok, svi ostali nalazi uredni. pregled uradio dr lazar angelkov. pored redovnog uzimanja terapije i promene nacina zivota (dijetalna ishrana, uvodjenje sporta i smanjenje stresa) moj suprug je ponovo imao napad koji je trajao oko 6 sati (bio je u inostranstvu i nije bio u mogucnosti da ode u bolnicu). da li se preporucuje ablacija? ili da se nastavi sa ovom terapijom? da li je u opasnosti kada mu se pojavi aritmija (mora li u bolnicu)? kakvo je dalje lecenje ? unapred hvala na odgovoru i pozdrav

    Odgovoreno: 24. 06. 2008.

Ostavite komentar