1. Pitanje broj: #64812

    Doktorka je rekla da hitno treba da odem na koronarografiju u zemunsku bolnicu jer su rezultati na testu opterecenja bili losi (1 stepen) . Ultravzvuk i holter su pokazali da je srce u odlicnom stanju. Doktorka sumnja na 90% zapusenosti srcane arterije. Koliko su intervencija, odnosno katetrizacija i eventualno postavljanje stenta riskantan poduhvat i koje su posledice po svakodnevni zivot. Hvala

    Odgovoreno: 13. 07. 2010.
    • Poštovani,
      Ne može se procenjivati stepen suženja arterije bez koronarografije i uz svu neinvazivnu dijagnostiku nema zamene za koronarografiju. Sama procedura je bezbedna i ne trebate se plašiti ni koronarografije niti eventualnog postavljanja stenta. Znam ekipu u zemunu, u pitanju su vrhunski doktori. Bez straha.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #64812

    • Gotovo identican problem imam, ergometrija pozitivna, a ultrazvuk srca uredan. Uradila sam neinvazivnu koronarografiju msct, koja je dobra, bez tragova koronarnih bolesti. Dijagnoza je i dalje ista angina pectoris stabilis, terapija amlodipin, aspirin i nitroglicerin u spreju. Ne osjecam tipicne simptome angine, jer nikada nisam imala nikakvu bol u prsima ni pod opterecenjem, napominjem da su izrazeni t talasi na ekg-u i na ergometriji. Jako me zanima sta je sa pacijenticom i da li je uradila invazivnu koronarografiju. Voljela bih sa njom stupiti u kontakt mailom. Pozzzz!

Ostavite komentar