1. Pitanje broj: #637

    Postovani, molila bih za pomoc. Imam 26 god.i vec 3 god.problem sa lupanjem srca,glavobolja,vrtoglavica,i osecaj teskoce u grudima,ponekada osetim kao neki grc u predelu srcanog misica.Internista-kardiolog me je slao na ekg-rezultati su uredni,na snimanje zeluca i to je uredu,holter 24h sam nosila i to je ok.medjutim primam terapiju propranolola 1/2,zoloft 50mg 1/2,lorazepan 1 mg 1/2.Ovu terapiju uzimam vec 2 god a psihijatar je prepisao zoloft.Smatraju da je sve na psihickoj bazi.Imam i ja taj osecaj da je tako ali desava mi se da kada ustanem ujutru iz kreveta znaci pri naglom pokretu osetim lupanje koje traje par min,ili kada se saginjem ili zatrcim,pusac sam i imam visak kg 166cm visina,80kg,i pusac sam.Dosta se krecem.pa me zanima mislite li i vi isto sto i ostali ili da idem na neka dalaj ispitivanja? Unapred se zahvaljujem!i nadam se da cete naci vreme da mi odgovorite.

    Odgovoreno: 24. 04. 2007.


    • Ovakav način komunikacije sigurno nije najbolji za postavljanje dijagnoze ali napisaću Vam svoje mišljenje. Iako su Vam svi rezultati u traganju za aritmijama bili negativni dobili ste terapiju kao da je aritmija dokazana. Opisujete višak težine, kod gojaznih ljudi pri saginjanju želudaci stomak mogu pritiskati srce i dovoditi do kratkotrajnih aritmija ili ubrzanog srčanog rada.

Komentari na pitanje: #637

    • Bas mi je drago sto sam ovo procitao, ja takodje imam aritmiju najcesce pri saginjanju. Isao sam na ekg i srceje uredu, imam oko 100 kg i visok sam 1, 85. Vjerovatno mi je to zbog kilaze. . Znaci samo dijeta

Ostavite komentar