1. Pitanje broj: #59582

    Imao sam skok visokog krvnog pritiska radi cega sam u hmp dobio dvije injekcije. Iznenada sam osjetio u uglu lijevog oka treperenje i zamaglenje. Kad sam dosao u ambulantu izmeren je i njegova vrednost je bila 200/100. Uradio sam ekg s. R, fr 98/min, lijevogram, r/s u v2, znaci zlhbb. Dg: hta oscill, zlhb. Lekar specijalista me je pregledao na slusalicu i konstatovao i napisao, da je akcija srca ritmicna, tonovi jasni, bez sumova. Na plucima normalan disajni sum. Od terapije mi je prepisao; th: corvitol tol 50mg 2x1/2, ksalol tol 0. 25mg pp. Stroga apstinencija od kafe i duvana. Tako stoji u nalazu. E sada ja vas molim da mi kazete, dali je stanje alarmantno i kako se dalje ophoditi. . . Unapred hvala. . .

    Odgovoreno: 18. 05. 2010.

Ostavite komentar