1. Pitanje broj: #59333

    Postovani, doktore perisicu. . . U zadnjih par godina javili su mi se problemi sa hipertenziom i pritisak je bio oko 150/100 ili 160/110 i naravno krenuo sam sa terapiom enalaprilom od 10mg da bih danas koristio tritace 2, 5 mg i concor cor 2, 5 mg posto sam nedavno bio u kardio centru u tuzli na pregledu gdje sam radio ehokardiografiju gdje mi je registrovana uredna dimenzija srcanih kavitacija, inicijalna hipertrofija ivsmjeri 1. 28 cm, ocuvana globalna i segmentna kinetika. Ef: 70% , ocuvana dijasstolna funkcija lv. Nalaz na valvularnom aparatu morfoloski i funkcionalno uredan. 2007 godine sam radio ergometriju sa testom opterecenja u 4 stepenu u trajanju od 10 min. I 8 sec. Koji mi je pokazao da je ergotest negativan na ishemiju miokarda, imam lagano povacanje masnoca, ali mi se ponekad pojavi nezgodan bol u lijevom dijelu prsa pracen slaboscu u lijevoj strani tijela sto mi reprodukuje strah naravno i onda posegnem za bensedinom koji mi to onako imam osjecaj eliminise. Molim vas za vase misljenje u kratkim crtama jer sam u par navrata dozivio kada vozim automobil da sav utrnem i poce da me steze oko vrata i tome slicno. . . Unapred zahvalan ognjen gradiska rs. . . Pozdrav

    Odgovoreno: 12. 05. 2010.

Ostavite komentar