1. Pitanje broj: #5603

    Postovana gospodo, trosim vec dvije godine bisoprolol 5mg protiv brzog otkucaja srca,sto mi je samo jednom kucni ljekar ustanovio.Sa krvnim pritiskom nisam imao nikad problema do sada.Imam 40 godina i u poslednje vreme mi se vrtoglavi cesto i po dvije sedmice. Vrtoglavica nije nepodnosljiva,ali ipak utice i na psihu.Na poslednjem pregledu mi je ustanovljeno da je pritisak malo nizi,108/70 pa mi je preporuceno da tabletu polovim.Jedno vreme mi je bilo bolje medutim u intervalima se ponovo vraca.Ljekar mi kaze da je najbolje rjesenj da se bavim sportom,medutim ustanovio sam da posle neke radnje mi pritisak ide na dolje,npr. 123/78 a posle 35 sklekova bude 105/67.Ljekar kaze da je to idealno pa bih vas pitao za vase misljenje.Puno hvala i oprostite na smetanju.Pozdrav iz Njemacke

    Odgovoreno: 21. 05. 2008.

Komentari na pitanje: #5603

    • Poštovani na institutu za funkcionalnu dijagnostiku srca u beogradu utvrđeno je da se registruje bikuspidna aortna valvula sa ar koja između trivijalne 1=+, prisutna trivijalna mr. Ovako piše u nalazu. Da bi mi moj kardiolog napisao sledeće dg: valvulae aortae bikuspidalis. Q23 insuff. Valvulae aortae gr. Leavis. Sada mene zanima šta to znači jer nisam iz medicinske struke. Inače imam 24 godina i od svoje 13godine idem na redovne preglede kod kardiologa. Hvala

    • Zelela bih da pitam da li je puno stetan lek, , bisoprolol, , ? Dobila sam ga za ubrzani rad srca. Interesuje me kako i da li moze da se taj problem resi necim drugim ili mora lekom? Puno sam nervozna i sve mi smeta u poslednjih mesec dana. Do sada nisam imala problema ni sa pritiskom niti sa nervozom. Mislim da to nije dobro u skladu sa mojih 22 godine. Unapred zahvalna.

Ostavite komentar