1. Pitanje broj: #54883

    Kao prvo moram sve ovde prisutne da pozdravim kako doktore tako i nas koji bolujemo od necega a i radoznale i spremne da shvate kako da preuprede zivotne navike i stim smanje mogucnost oboljevanja. Inace imam 38godina a prosle godine sam doziveo srcani udar ili infarkt miokarda iako sam 4-5godina osecao probleme i odlazio kod svih mogucih doktora i mogu vam iz svog iskustva reci da 90posto doktora vise vodi racuna o starijim pacijentima nego o mladjim ljudima sto je apsurdno i neshvatljivo a sve sto pisem ponavljam iz mog licnog iskustva i susreta sa mladjim ljudima pa cak i sa mladjim od mene. U mom zdravstvenom kartonu jos 2004godine navodi se da se zalim na bolove u grudima ali niko nije to shvatao za ozbiljnost sve dok mi se evo sada ce 24. 03. Godinu dana kako sam izbegao smrt i na ovaj nacin apelujem na sve ljude da vise razmisle o svom nacinu i kvalitetu zivota a da doktorima skrenem paznju na buduce pacijente i da shvataju ozbiljnost jednog covekovog obicnog i malog zivota. Hvala!!!

    Odgovoreno: 08. 03. 2010.
    • Poštovani,
      Pre 30 godina u knjigama je pisalo da je infarkt srca bolest muškaraca sedme decenije. Pre 10 dana sam imao pacijenta sa infarktom od 23 godine. Vremena su se promenila i bolest odavno ne bira samo starije pacijente. Postoje načini da se izračuna rizik nastanka neke bolesti, a postojanje mnogobrojnih faktora rizika čini neku bolest izvesnijom čak i u mladjoj populaciji.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #54883

    • Potpuno se slazem sa komentarom gospodina koji je doziveo infarkt. Doktori se ne posvecuju dovoljno pacijentima sa malim tegobama, vec samo ako je ocigledno bolestan i na zalost, to nam je sto nam je! Doktora bih pitala, kako se na osnovu faktora rizika moze ustanoviti predispozicija za koronarnu bolest? Koji su to simptomi kada pacijent treba da bude ozbiljno zabrinut? Na kraju, sve pohvale ovom sajtu!

Ostavite komentar