1. Pitanje broj: #54836

    Poštovani doktore, imam napade gušenja, brzog zamaranja, čak i pri mirovanju, manjem problemu. . . I uopšte, loše mi je. To traje od decembra i pošto imam astmu lečio me pulmolog ali problemi su i dalje prisutni. Ostrane pulmologa dobijam pumpice simbicorg turbo 160, spirivu, berodual, aminofilin i inhalacije, ali stanje nije bolje. Da naglasim da ne pušim. 2008 sam imala st. Post infarktum myocarditis, st post hemorrhagiam cerebri aa ii. 11. 1. 2010. Na redovnom pregledu kod kardiologa piše: qsu o3_aplam t4 v2do v6 i dobijam lekove preductal mr i lopion forte. Malo je bolie i pd tada sam na bolovanju. 19. 2. Trbalo je da radim eho stres, ali nije radjeno. Kardiolog u toj beogradskoj ustanovi na ekg-eu vidi i piše: nsin. Ritam f70/min, fax qrs+15 stepeni, p_r 0, 12sec, qrs 0. 08. , t talasi aplatirani u većini odvoda. Interesuje me nalaz mog kardiologa i beogradskog, jer mi svi govore strogo mirovanje, a ja ne znam zbog čega. Beogradski kardiolog predlaze ehokardiografski-transtokanalni pregled i dalja ispitivanja. Pomozite mi i recite šta je ustvari i da li ima bojazni? Od lekova pijem: cortiazem r, dilkoran 80, colipam 20, cardiopirin, rivotril, cipralex carbamazepine. Hvala unapred i izvinite na opširnosti. Unapred zahvalna. Ps. Tu je i angina pectoris.

    Odgovoreno: 08. 03. 2010.
    • Poštovana,
      Stres eho se radi ako postoji ideja o koronarnoj bolesti (angina pectoris) , tj. Da se potvrdi ili isključi ova dijagnoza. Ako se potvrdi, pacijentu se predlaže koronarografija posle koje se odlučuje o daljem načinu lečenja. Terapija koju ste dobili je ok. Što se tiče predloga za strogo mirovanje, to baš ne razumem.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #54836

    • Ljubica zlonoga 01. 12. 2013.

      Šta znači dijagnoza? Ekg sr sf 70 min. Aplatiran ttalas u većini odvoda. Terapija mi je lodoz 5 mg ujutro, lisonorm 10 mg ujutro i 5 uveče, a osećam se loše. Pečenje u grudima, opšta slabost, gubitak koncentracije, nervoza, umor.

Ostavite komentar