1. Pitanje broj: #54775

    Imam visok krvni pritisak i pijem lek enap h koji mi pritisak regulise fantasticno, ali od pre nekih sedam ili osam meseci imam ubrzani rad srca koji se tokom dana krece od 84 do 92 otkucaja u minut, a cesto bude 96 ili 100 i samo se nocu spusta oko 60 i osecam ponekad to lupanje, a ponekad ne, nekada sam umorna zbog toga, a nekada mi uopste ne smeta. Bila sam kod lekara kardiologa, uradila sam ekg i ultrazvuk srca, holesterol, trigliceridi i secver u krvi su normalni a srce je u odlicnom stanju, kaze kardiolog skolski primer zdravog srca i video je da mi je puls 84, ali mi je rekao da je normalan rad srca do sto i da ne zeli da mi daje lekove koji ce da odrzavaju puls oko 70 i tako ja sada trpim povremeno te tegobe iscrpljenosti lupanja srca i stvarno ne znam sta da radim i molim vas posavetujete me. Hvala puno i pozdravljam vas. . I da, zaboravila sam da kazem da imam 40 godina, pusim oko 10 cigareta na dan, pijem dve do tri soljice kafe, ne jedem cesto masnu i slanu hranu i nemam problem sa stitnom zlezdom.

    Odgovoreno: 08. 03. 2010.
    • Poštovana,
      Ako je frekvenca veća preko dana a 60 noću to sugeriše psihološki faktor pa bi od koristi bili sedativi. Preko dana tj. Ujutru bi od koristi bio krartko delujući beta blokator. Ostalo je ok.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #54775

    • Htjela bih da pitam, da li mega ginko (ivancic i sinovi) , moze da se pije u kombinaciji sa tabletama (terapijom) -enap h, dilcoran 80, skopryl 10 mg, beviplex i povremeno bensedin 2. 5 mg. . . Hvala unaprijed. . .

Ostavite komentar