1. Pitanje broj: #54754

    Postovani, pre 4 godine sam prvi put primetio povisen prtisak. Nisam nikada osetio nikakve posledice niti simptome, a iznosio je 160/100. Od strane lekara je bio pripisan shoku zbog gubitka posla, a nakon godinu dana sam odlucio da to bolje ispitam i otkrio da se krece oko 150 sa 90-100. Prvo sam dobio samo lek indapres, zatim tritace, pa na kraju tritace 2, 5, popodne amlopin 5 i uvece ponovo tritace 2, 5, sve to u kombinaciji sa indapres-om sr svakog drugog jutra. Pritisak i dalje varira, iako su uradjena sva moguca ispitivanja nakon kojih mi je savetovano "da se ne nerviram i opustim". Proslog leta, usled velikog stresa (ponovo sa poslom) sam imao bridenje, blago trnjenje prstiju i tabana, uradjena magnetna razonanca glave, sve u redu. Dobio sam lek ksalol. Dok sam ga uzimao pritisak je bio uredan, nekada cak i 105-110/70. . . Zanima me da li konsultovanjem i pregledom kod drugog kardiologa mogu doci do neke bolje terapije, cini mi se da mi broj lekova koji pijem vec duze vreme zaista nije potreban i da je problem zaista u napotosti i stresu? Hvala!

    Odgovoreno: 06. 03. 2010.

Ostavite komentar