1. Pitanje broj: #52576

    Prvo da se predstavim, ja sam maja i pozdravim sve clanove. Slucajno sam pronasla ovaj sajt i jako mi se dopada. Ovde covek konacno moze dobiti odgovore na neka pitanja. Unapred zahvaljujem!! Htela sam postaviti jedno pitanje vec neko vreme imam simptome umora, nesanice, uznemirenosti (koja ne traje dugo) , jako brzo izgubim dah kada moram uraditi neki fizicni napor tj cak i ako malo brze hodam. Osecam jako lupanje srca. Nekoliko puta u proslih god dana sam osjetila jak bol u grudnom kosu pracen sporim ali veoma snaznim lupanjem srca. Tada osetim mucninu, vrtoglavicu i zamor. Traje samo par sekundi i prestane. Merim pritisam nekada mi je jako nizak 100/60. Isla sam kod lekara uradjen mi je ekg i sve je bilo ok. Dalje nalaze doktor nije trazio. Sada imam opet problema pritisak mi jako varira od onog niskog do 140/78 i konstantno mi je povisen puls od 110 do 140. To se desava i u stanju mirovanja. Veoma cesto me i probudi ubrzan puls. Molim vas recite mi sta da radim i dali je moguce da se na ekg-u nije moglo nista videti. Mada priznajem da sam uradila ekg kada sam se osecala dobro i tada mi se vidi samo ubrzan puls. Jos jednom zahvaljujem na vasem odgovoru i pojasnjenju.

    Odgovoreno: 20. 02. 2010.
    • Poštovana,
      Tegobe koje opisujete pre bih pripisao nečem drugom. Pre svega, jer tegobe koje opisujete liče na simptome nervoznih i emotivno reaktivnijih osoba. Osećaj umora možete otkloniti sticanjem kondicije, naravno, sa postepenim podizanjem opterećenja, sa fizičkom aktivnošću primerenoj vašim godinama. Ekg u miru neće pokazati ništa ali bi holter monitoring možda uhvatio koja je to vrsta aritmije što bi bilo bitno ako je potrebna terapija.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #52576

    • Maja andjelovic 26. 02. 2010.

      Postovanje zelela sam da vam se zahvalim na brzom odgovoru. Upravo sam izasla iz bolnice i napokon su pronasli u cemu je problem. Ustanovili su mi emphysema bullosum pulmonis dextri. Na kraju su svi moji problemi potekli od pluca. Jos jednom, veliko hvala na odgovorima i savjetima koje dajete.

Ostavite komentar