1. Pitanje broj: #50577

    Postovani doktore, javljam vam se ponovo u vezi sa pitanjem koje sam postavila o hirurskoj ekstrakciji pacemekera, pacu ponoviti najbitnije da se podsetite o cemu je rec. Pacemaker sam ugradila 2006. Pijem aristocor 2x100mg, concor 5mg 1x1\2 i sintrom po semi (inr 2-3) . Na tee pregledu u junu 2009. Godine na elektrodi pm uocene trakaste ehogene formacije. Nije bilo ehokarditisa. Ehokardiografski ef 55% , mr do 2+ na kontrolnom tee koji sam radila 3. 11. 2009. I dalje se vizualizuje duza trakasta ehogena formacija cija je jedna od dimenzija 6mm i koja slobodno leprsa prema tv. Postoji foramen ovale apertum na nivou ias sa minimalnim protokom. Doktori nisu sigurni da li je u pitanju tromb ili nesto drugo i napisali su dijagnozu thrombosis electrodae pacemakeris susp. Foramen ovale apertum. St post implantantationem pacemakeris dddr (2006) . Gerd. Doktori su predlozili da se ta ekstrakcija uradi otvaranjem grudnog kosa u opstoj anesteziji, vadjenjem pacemakera, cekanjem da rana zaraste, pa ponovo ugradjivanje na drugoj strani u lokalnoj anesteziji. Posto sam prilicno slaba, da li vi smatrate da se to mora uraditi samo na taj nacin ili postoji neki drugi nacin? Srdacan pozdrav

    Odgovoreno: 19. 01. 2010.

Ostavite komentar