1. Pitanje broj: #48692

    Postovani, pre deset godina imao sam dijagnozu hipertenzija, neurocirkulatorna distonija i tada sam od prof. Dr. Mijata prcovica sa vma, dobio terapiju presolol 100, catopril 3x12. 5mg, lexillium 2x1. 5mg. Tu terapiju sam uzimao pet godina i 2004. G. Po savetu interniste sa kvk dedinje prestao da uzimam, prvo catopril i lexllium pa nakon nekog perioda i presolol. Znaci da skoro sest godina ne uzimam nikakvu terapiju, sem cardiopirina jer imam i prosirene vene. Pre nekoliko dana sam uradio analizu krvi gde izdvajam holesterol-5. 37, i trigliceride-3. 66. Sve ostalo je u redu. Zanima me da li mislite da sam za neku terapiju, s obzirom na to da imam 39 godina, i da treba stititi srce? Pritisak mi je uvek bio povisen 140/90, 160/100. Spostovanjem, sasa

    Odgovoreno: 02. 01. 2010.

Ostavite komentar