1. Gutron lek

    Pitanje broj: #47959

    Postovani, imam 20 godina.
    Pre godinu, dve imala sam gubitke svesti par puta. Nosila sam holter ekg i ta. Otkrivene su mi aritmije srca (blage) kao i padovi pritiska pri ustajanju. Dešavalo se da mi u toku spavanja, iste noći, puls bude 38 i 130. Poslednjih 6 meseci imala sam ugradjen loop recorder. Izvadjen mi je jer su pre 3 meseca otkrili da imam ebstain barr virus, akutna infekcija, i tome pripisali moje probleme.
    Inace moja dijagnoza je vazovagalna sinkopa. Ja se inače dobro osećam i ne osecam nikakve promene, lupanja srca i slično. Poslednja 3 meseca pijem gutron 2. 5 mg i vitamine c, e, mg, oligogal se. Pre toga nisam imala terapiju. Volela bih da mi kazete da li kod mene postoji rizik za zivot? I od cega zavisi koliko dugo traje izlecenje?

    Odgovoreno: 14. 12. 2009.

Komentari na pitanje: #47959

    • Poštovani, Iskrena je za Dr. Baneta Milovanovića, mom detetu je bukvalno spasao život.

    • emina marjanovic 19. 10. 2013.

      Gutron je za mene lek izbora, koristila sam dyhidergot od 2, 5 mg ali bez uspeha. Idem na hemodijalizu i često mi pada ta do 90-60mm hg sto mi stvara vrtoglavice i loš osecaj. U nasim apotekama postoje lekovi samo za lecenje visokog pritiska a za nas sa niskim, nista iako postoji velika opasnost od prestanka rada av fistule, krvnog pristupa za dijalizu. Pomozite nam bar da bude dostupan u vise apoteka. Hvala.

    • Moze li mi neko reci cemu sluzi lek gutron?
      I za šta se pije? Hvala unapred!

    • Slavko Vukmanovic 16. 01. 2011.

      Pozdrav, interesuje me gde mogu da nabavim gutron midodrin 2, 5 hvala,

    • Imas u ovoj apoteci u ulici mikenzijevojkosta oko 1000 dinara

    • Imam problema sa nabavkom gutrona od 5 mg. Da li mi mozete reci apoteku ili nekoga ko privatno moze da mi nabavi lek? Nabavila sam 2 kutije (taj nabavljac mi vise nije dostupan) i za sada mi je potrebna jos jedna. Unapred vam se zahvaljujem.

Ostavite komentar