1. Pitanje broj: #4698

  Postovani doktore imam dugu historiju srcanih tegoba u mojoj porodici- baka umrla sa 50(srcana mana), Otac sa 58 (infarkt), stric sa 51 (infarkt takodjer).Imam tek 35 i u poslednjih par meseci recimo da mi puls ne silazi ispod 90 to bi bila normala zna da skoci i na 115 u predvecerje.
  Bio sam na holteru srca 24 casovnom rekli su mi da je sve ok, fizicki sam dosta aktivan ako se 20 puta dnevno ne popnem i ne sidjem niz stepenice onda obavim 3 kilometarsku setnju.
  Pokusavao sam sve tako da sam sa 2 kutije cigareta sisao na jednu (ne mogu ih izgleda ostaviti za skroz).poslednje sto mi je receno je da je i krvni test u redu jedino nesto sa jetrom neki enziimi su malko poviseni i malo holesterol.
  Ali sve imam neki osecaj da je to na psihickoj bazi imate li kakav predlog za mene posto mi sad taj svakodnevni nocni puls ide preko 105 volio bih da se resim toga.O da, da spomenem ne umaram se brzo cak naprotiv mislim da sam u odlicnoj kondiciji. Hvala unapred!
  Odgovoreno: 25. 04. 2008.
  • Moguće je da je kod Vas psihička osnova dosta važna u celoj priči, ali je nelogično da je noćni puls preko 105, jer tada pada tonus simpatikusa a sa njim i srčana frekvenca. Proverite za svaki slučaj hormone štitaste žlezde a u svakom slučaju pomogli bi Vam sedativi, naravno, uz konsultaciju
   lekara.

Ostavite komentar