1. Pitanje broj: #46424

    Postovani, od pre dva meseca zbog blage hipertenzije i povecanih vrednosti triglicerida pijem nebilet 2 x 1/4 i sortis 10mg 1 uvece. Moje pitanje bi bilo, obzirom da sam procitao na sortisu kao nus pojavu ginekomastiju a istu sam imao kao dete, izrok nikad nije bio otkriven te je na kraju pre 10 - tak godina radjena hir. Intervencija. Pitam se da li bi sortis zaista mogao da dovede do ponovne ginekomastije? Koji bi bio drugi lek izbora umesto sortisa. Takodje me zanima razlika izmedju presolola i nebileta (nebilet se kupuje, kao i sortis) ? Te koje bi ustvari lekove ja mogao dobiti na recept umesto ova dva? Napominjem, da kako mi je internista uveo da pijem nebilet i sortis pritisak se normalizovao kao i trigliceridi. I jos jedno pitanje internista mi je na uz nasao zasebljanje zucne kese 4, 5mm i dao dijagnozu hronicne upale zucne kese i nikakav drugi komentar. Mene iskreno zuc nikada nije bolela izuzev sto cesto imam osecaj nadutosti i napade jakih gorusica. Sada se pitam sta treba da uradim sa zuci, odnosno da li ista treba i da radim jer moj lekar se nije izjasnio. Unapred zahvalan.

    Odgovoreno: 30. 11. 2009.

Ostavite komentar