1. Pitanje broj: #42617

    Dobar vam dan, imam pitanje za vas i htela bi da mi vise objasnite za dijagnozu koji mi je dao kardiolog. "hiperkinetican pregjan mitralan kuspis-konstitucija. Struma nodosahyreotica. '' (evo opsirnije: kinetika septuma i zid leve pretkomore uredna, nema hipokinetickih zona; lvidd 41. 8mm; lvids 25mm; ef 71% ; fs40% ; dimenzije srcanih struktura: ivs10mm; rv22mm; ao27mm; index 1; ss aortnih kuspisa15mm; -doppler vmax. 0. 90m/sec i at120ms, nema znakova za ph; -nema prekida kontinuiteta interatrinog septuma; -kolor dopler nije registrovao postanka levo desan sant na predkomorno niti na komorno nivo; -doppler na triskupidno ustie uredan (ovo je makedonskog: ) , neznam ga prevesti: (,; -doppler aorte bez gradienta i ar; -doppler na mitralno ustie? -uredan hyperkinetican pregjan mitralan kuspis- konstitucija; sacuvana kruzna i i naduzna forma levoj pretkomori; nema trombi niti intrakavitarnih masa; sve ostalo mi je uredno, eho stitne zlezde, abdomenna. . . Imam 32 god. Pusim, jos nemam dece, koliko je ova dijagnoza ozbiljna, mada mi je doktor preporucio, da ovo nije nesto ozbiljno, moram prestati sa cigarama, ali nesto ozbiljhnije ovo ne podrazumeva. . . Molim za vase misljenje, ako mozete me obavestiti ma maily, i koje bih zivotne navike trebala da promenim. . (za pusenje znam, i vec sam smanjila: ); doktor mi je dao propranol 40mg 2x1/2 u vreme srcebijenja, jer moj puls je dosta velik, i nekad osecam uznemirenost i lupanje srca, obicno nocu. . . Hvala vam,

    Odgovoreno: 26. 10. 2009.

Ostavite komentar