1. Pitanje broj: #42358

    Htela sam da kazem da cesto ujutru imam ubrzano lupanje srca nekad i do 135 otkucaja ali jedan dan mi je otislo i do158. Jako sam se uplasila, inace pijem propanolol i bensedin. Imam dijagnozu kardio, miopatika ishemija komp. Tj. Slabljenje srcanog misica. Vadila sam krv na stitnu zlezdu i ok. Je. Ali imam cvoric sa desne strane. Pijem i za kicmu stugeron forte. Kazi te mi zasto obicno to bude ujutro kad ustanem a jako retko preko dana. Inace kas se to desi nemam nikakve simptome kao sto je gusenje ili neki bol. . Pritisak nekad varira inace bude ok. Hvala unapred.

    Odgovoreno: 15. 10. 2009.
    • Poštovana,
      Normalan broj srčanih otkucaja je 60-80. Savetujem da u dogovoru sa ordinirajućim kardiologom zameite lek propranolol neki drugim iz grupe kardioselektivnih beta blokatora. Vaša dijagnoza cardiomyopathia ischemica zahteva redovne kontrole kardiologa.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #42358

    • Postovanje,
      Htela sam da vas pitam sta se to desava u organizmu? I ja imam isti problem vec mesec dana. Ujutru kada se probudim, lupa mi srce i osecam uznemirenost. Kada popijem ksalol i corvitol bude mi bolje. Zanima me razlog tog lupanja. Hvala u napred.

Ostavite komentar