1. Pitanje broj: #40950

    Poštovani, pre dve godine mi je dijagnostociran hipotiroidizam (hypothyreodosmus larvatus) , prepisana terapija euthyroxom od 100 mikrograma dnevno - nivo hormona je uredan u poslednjih godinu dana. Želela bih pitati, da li povišen puls ima veze sa bolešću štitaste žlezde: naime, mada imam normalan pritisak (120-130/80) puls mi je između 80 i 100, i to skoro oduvek. Rađen mi je holter, ehokardiogram, i sve je u redu. Bio mi je prepisan presolol (2x50 miligrama) , ali mi je puls i sa njim ostao visok, a prisak opadao, nekad i drastično, pa sam na svoju ruku pre mesec dana prestala da pijem lek. Osećam se dobro, čak i bolje. Interesuje me šta bi moglo biti uzrok ovom stanju i da li je ipak potrebna terapija. Unapred se zahvaljujem. Srdačan pozdrav, maja

    Odgovoreno: 13. 10. 2009.

Ostavite komentar