1. Pitanje broj: #38249

    Pre tri godine sam osecao povremena "preskakanja" srca i od lekara dobio uput za nosenje holtera. Komentar lekara sa izvestaja holtera je sledeci: "tokom 24h holter ekg monitoringa registrovan je sinusni ritam, prosecne frekvence 90/min, maksimalne fr. 140/min (penjanje uzbrdo) i minimalne fr. 59/min u vreme sna. Interval pr normalnog trajanja, nije bilo znacajnih pauza i bradikardija ispod 40/min. Od poremecaja ritma registrovano je 389 pojedinacnih monomorfnih ves po tipu bloka desne grane, tezih poremecaja ritma i promena st segmenta i t talasa nije bilo. U vreme kada je pacijent osetio tegobe zabelezene su retke pojedinacne ves. " dobio sam terapiju 1/4 propranolola i vitamine centrum koje sam uzimao oko godinu dana, posle toga sam prestao (bez savetovanja sa lekarom) . Lekar koji me je pregledao je sumnjao na koksaki virus i savetovao mi da idem na testiranje na torlak, na koje ja nisam otisao. Sada ne osecam cesta preskakanja kao pre, vec redje, nekoliko puta dnevno i ne uzimam nikakve lekove. Da li mi savetujete da ponovo odem kod lekara? Da li je ova dijagnoza ozbiljna ili ne? Da li su to simptomi koksaki virusa i koliko je to ozbiljno? Unapred zahvalan vladimir a.

    Odgovoreno: 11. 09. 2009.

Ostavite komentar